Select Page

De verdraaid simpele manier om erachter te komen of je zelfstandige moet worden

Is zelfstandige iets voor jou?

Er is een duidelijke trend gaande. Steeds meer mensen gaan als zelfstandige aan de slag. Er zijn inmiddels al ruim 1 miljoen ZZP’ers in Nederland en afgelopen jaar waren er zelfs 200.000 bijgekomen! En dat is niet zonder reden.

Misschien is het jou ook wel eens door je gedachte geschoten:

“Hoe zou het zijn om als zelfstandige aan de slag te gaan?”

Het klinkt wel heel aantrekkelijk. De flexibiliteit. De voldoening. De vrijheid.

Maar hoe weet je zeker of je nu voor jezelf moet gaan beginnen?

Dat is geen makkelijke vraag. En dus heb ik iets voor je gemaakt waarmee je daar wél gelijk antwoord op zult vinden. Check dus onderstaande punten en bekijk of ze van jou op toepassing zijn…. 

1. Herhalende werkzaamheden maken je gek

Sommige mensen zijn geweldig in het lanceren van dingen, maar worden gek als ze het moeten gaan onderhouden. Ze zijn snel verveeld als ze routine werk moeten gaan doen. Als jij zo’n type persoon bent, kijk dan eens of zelfstandige iets voor jou zou kunnen zijn. Vaak willen klanten namelijk niet iemand die hetzelfde trucje over en over doet. Ze willen iemand die nieuwe dingen kan creëren, dingen kan ontwikkelen én iemand die ze kan helpen met hun individuele probleem. En dat kan telkens weer anders zijn.

2. Je weet hoe het beter kan

Als je huidige werk en je vorige banen je altijd een gevoel hebben gegeven dat er een beter manier is om de problemen op te lossen, begin dan ook eens na te denken over een eigen bedrijf. Veel ondernemers hebben hun bedrijf opgericht omdat ze er overtuigd van waren dat er een betere manier was dan de manier hun oude bedrijf het deed.

3. Je loopt op het werk hele tijd tegen een muur op

Als je hele tijd op het werken tegen muren oploopt (bureaucratie, regels, procedures, hiërarchie) die ervoor zorgen dat jij niet snel kan acteren en niet op de juiste manier jouw klanten kan helpen, ook dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar een eigen bedrijf. In een eigen bedrijf creëer je namelijk je eigen regels.

4. Je kunt meer mensen helpen en meer impact maken als je meer vrijheid had

Wordt je er ook gek van dat je gebonden zit aan regels of voorwaarden waardoor je niet de beste oplossingen kunt bieden voor jouw klanten? Klanten zien en voelen dat dan waarschijnlijk ook. Ze zien dat er meer mogelijk is. Maar dat kan (mag) jij niet leveren. En dat vinden ze gek. Ze zouden er zelfs graag meer voor willen betalen als ze de beste oplossing zouden kunnen krijgen. En die zou jij kunnen geven. Als zelfstandige.

5. Je gebruikt maar de helft van je hersencapaciteit en talenten in je werk

Je bent iemand die vol zit met goede ideeën, maar je mag ze niet of kunt ze niet implementeren op je werk. Alsof je de hele tijd op je handen moet zitten. Ook dan ben je een perfecte kandidaat om zelfstandige te worden. Sterker nog; jouw ideeën zullen misschien wel verloren gaan als je niet de kans pakt om ze ook echt uit te gaan voeren. 

Mocht je op basis van deze 5 punten denken ‘Hey ik herken me hierin!’, kijk dan eens naar een eerste stap om zelfstandige te worden. Je hoeft natuurlijk niet gelijk alle schepen achter je te verbranden. Begin langzaam.

Maar begin.

En als het niks is, kun je altijd nog terugkeren naar een betaalde baan. Geloof me, die zullen er nog steeds zijn als je terugkeert. Maar in de tussentijd kun je onwijs veel leren over hoe je je eigen waarde om kunt zetten in een financiële inkomen, over hoe je meer vrijheid voor jezelf kunt creëren, en kun je werken aan het maken van serieuze impact.

Onafhankelijk. Zelfstandigheid. Vrijheid. Misschien is dit wel een mooi moment om te beginnen! 

Is zo’n stap eng? Ja

Is het uitdagend? Ja

Kun je leren om het zo soepel mogelijk te laten gaan? Jazeker!

Dat is dus het mooie, je kunt het leren! Ik ben ook niet opgegroeid als ondernemer. Sterker nog; ik was hartstikke risico-avers en hou van zekerheid.

Maar ik heb geleerd welke stappen ik moet nemen om gelijk goed uit de startblokken te gaan. Om geen tijd en energie te verspillen met het uitzoeken welke acties je moet nemen om jouw bedrijf goed op te zetten. Om veel frustratie te voorkomen van manieren waarvan je dacht dat ze zouden werken, maar totaal niet het gewenste effect hebben. En het belangrijkste; om gelijk financiële waarde te creëren met jouw activiteiten zodat je niet bang hoeft te zijn voor het verliezen van financiële onzekerheid.

Wil je dat ook? Wil je ook leren hoe je die transitie het beste kunt doen? Hoe je voor jezelf kunt beginnen?

Dan is dit voor jou.

2x per jaar start ik het programma ‘Geef jouw wijsheid vleugels’. Hierin leer ik je hoe je in 6 maanden jouw kennis of ervaring om kunt zetten in een impactvolle training om daarmee het leven van anderen leuker, beter of mooier te maken, en leer je het zó in de markt zetten dat je er een leuk extra inkomen uit kunt verdienen.

Klinkt dat goed?

Klik hier, vul de vragen in en dan nodig ik je uit voor een gesprek met mij.

In dat gesprek gaan we waarde creëren. Ik help jou om het onderwerp vast te stellen waar jij impact mee zou kunnen maken. En welke doelgroep je daarmee zou kunnen helpen. Oftewel; jouw niche.

En als je wilt, zal ik in dat gesprek meer vertellen over het hele programma.

In slechts 30 minuten laat ik je zien hoe veel je al voor elkaar kunt krijgen. En dan mag jij je inbeelden wat er dan allemaal mogelijk is in 6 maanden 😉

Wil je ook zo’n gesprek? (die nu nog gratis is)

Klik hier. Scroll helemaal naar onderen en vul de vragen in. Dan kom ik zo snel mogelijk bij je in de lucht.

“In the end we only regret the chances we didn’t take” – Lewis Carroll

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest