Select Page

Word geen SIMS van jezelf

Na 45 minuten legde ik het spel al gefrustreerd weg!

Ik had er €50 voor betaald en had alles geïnstalleerd. Met veel plezier begon ik aan het spel waar ik vroeger zo enthousiast van was…

Ik speelde vroeger het computerspelletje ‘Sims’. Ken je dat? In dat spel krijg je de beschikking over een personage en dan mag jij z’n hele dagelijkse leven inrichten.

Dat betekent; laten werken, zorgen dat ie op tijd eet, sociale activiteiten onderneemt, slaapt, wast, enz. Eigenlijk alle dingen die je in een normaal leven ook moet doen 😜.

Ik startte het spel met veel enthousiasme. ‘Leuk!’, dacht ik nog.

Maar al snel merkte ik dat ik in het spel exact hetzelfde deed als was ik in m’n echte leven ook deed.

Ik ging gelijk aan het werk. Wat? Twee baantjes! Want er moest natuurlijk wel gelijk iets binnenkomen. Vrije tijd? Doen we niet aan. Hop, ik stuurde het poppetje de sportschool in. Weekend? Time to party! Dus ik liet hem gelijk een feestje organiseren en met zoveel mogelijk mensen kletsen. Ik maakte gewoon een kopie van mezelf!

Na een half uur raakte ik al bijna gestrest van mezelf 😅

Maar nu komt het interessante.

Het doel van het spel is namelijk om met al die activiteiten zo ‘succesvol’ mogelijk te worden. En succes betekent in het spel dat je een steeds groter huis of steeds meer spullen kan kopen.

Maar heel eerlijk? Dat allemaal interesseert me eigenlijk allemaal niet zoveel meer. En dan verliest het spel in één keer z’n nut 🙂

Want het is natuurlijk leuk om achter het scherm een poppetje naar de sportschool te sturen, lekker te laten werken en sociaal bezig te laten zijn. Maar al die tijd dat ik met dat poppetje bezig ben, had ik al die dingen ook zelf kunnen doen!

Het is achter een computer misschien makkelijker (denk aan Tinder, Instagram, of zo’n spelletje als Sims), maar het is in het echte leven toch echt een stuk leuker.

Met de VR van Metaverse op komst, wordt het denk ik best opletten dat we niet voor alles een uitweg gaan zoeken in een schermpje, maar ons blijven focussen op deze echte wereld.

Dus zoek die echte relatie op. Creëer echte bijzondere momenten. En voeg iets moois toe in deze echte wereld.

Anders ben je straks je eigen Sims.

Zet ‘m op.

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest