Select Page

90% van de mensen maken deze fout waardoor ze niet in beweging komen

Ook wel eens een moment gehad waarbij je niet in beweging kwam? Waarbij je niet durfde door te pakken? Grote kans dat het kwam door één van de 7 onderstaande redenen.

Je kunt nú voorkomen dat je bij de groep van mensen gaat horen die stil blijft staan en niet in beweging komt. Bepaal voor jezelf iets waarmee je merkt dat je nog niet echt in beweging komt, of een belangrijke stap of actie die je wilt gaan nemen. Stel het je nu voor…. En loop dan onderstaande punten door. Zorg ervoor dat je élk punt tackelt. En hoor bij de 10% van de mensen die wél in beweging komt.

  1. Geen noodzaak zien tot verandering

Tja, als je geen noodzaak ziet, waarom zou je dan veranderen? Dus vraag jezelf af; wil ik hier écht iets aan gaan doen? Zoja? Neem actie. Zoniet? Laat het lekker gaan en gebruik je energie voor andere dingen.

  1. Niet denken in kleine stappen

Hoe eet een muis een olifant? In kleine stukjes. Eén van de grootste valkuilen is dat mensen veel te groot denken en denken dat alles in één keer moet. Deel het op in kleine stappen en beloon jezelf voor de tussenliggende stappen. Dat is de truc.

  1. Teveel bezig zijn met de belangen en verwachtingen van anderen

Het komt ook jou vast niet onbekend voor; we willen graag voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dat is niet gek. We willen erkend en gezien worden. En daarom doen we graag iets voor anderen. Maar soms vergeten we onszelf. En dat is killing. Want hoe kun je voor iemand anders zorgen als je niet voor jezelf kunt zorgen? Denk maar aan het advies dat ze geven voordat je opstijgt in het vliegtuig; ‘zet altijd eerst het zuurstofmasker bij jezelf op voordat je anderen gaat helpen’

  1. Angst voor onzekerheid

Angst om te falen, angst voor het onbekende, angst van het niet kunnen, angst om het oude los te laten, angst om iets alleen te moeten doen, angst voor financiële onzekerheid…. We herkennen het allemaal. En dat is niet gek, want ons brein behoedt ons van gevaar. Maar deze angst houdt je in de greep. Het verlamt. Want wees eens eerlijk; hoe reëel is die angst? We maken onszelf vaak al bang voordat we überhaupt iets geprobeerd hebben.

  1. Je laten leiden door negatieve of belemmerende overtuigingen

‘Kan ik het wel?’ ‘Is er wel genoeg vraag naar?’ ‘Stel ik mijn omgeving niet teleur?’…
Belemmerende overtuigingen hebben we allemaal. Die ontstaan gedurende ons leven. En ze hebben je geholpen om uit nare situaties te blijven. Maar ze helpen je nu niet. Dus het wordt tijd om ze los te laten. Binnenkort zal ik je een techniek leren waarmee je ELKE belemmerende overtuiging om kunt zetten naar helpende overtuigingen.

  1. Je laten afleiden

Het is zo verleidelijk. De dag geeft je zo ontzettend veel aanleiding om je te laten afleiden. Het is dan best uitdagend om continu de juiste prioriteiten te geven. Maar het kan heel simpel. Denk aan wat JIJ belangrijk vindt. En start daarmee. Aan het begin van elke dag. No excuses. Dan is de rest van je dag bonus.

  1. Een omgeving die je niet stimuleert, motiveert of steunt

De juiste omgeving is misschien de meest basis. Dus geef hier aandacht aan. Regel één of meerdere mensen om je heen die je stimuleren, aanmoedigen, vertrouwen geven, je vanuit verschillende perspectieven kan laten kijken, in mogelijkheden denken, en je af en toe een ‘schop onder je kont’ geven.
En kijk met name naar de mensen die het dichtst bij je in de omgeving zijn. Vaak is dit het thuisfront of je werkgever. Ga in gesprek. Met name als je even met iets minder moet gaan leven of een gunst van ze nodig hebt. De steun van je directe omgeving is dan essentieel.

Is het lastig om steun en motivatie uit je eigen omgeving te krijgen? Denk je dat het fijn is om van buitenaf ook eens wat hulp te krijgen? Lijkt het je wat dat ik je help? Deze week geef ik weer 3 gratis doorbraaksessies weg. 30 minuten 1-op-1 met mij, gratis. Gewoon omdat ik het belangrijk vind om je verder te helpen.

Is dat wat voor jou? Klik hier, kies ‘gratis doorbraaksessie’ aan en geef je motivatie waarom je dit graag wilt of nodig hebt. Volgende week hoor je of je bij de 3 gelukkige winnaars zit.

Ben jij een winnaar die in beweging komt? Meld je hier aan

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest