Voorbeeld ondernemingsplan | Snel en simpel

Het is zover. Je wilt je eigen onderneming starten. Maar van het UWV moet je een ondernemingsplan schrijven. Je hebt er wel eens van gehoord en je hebt al een template en een voorbeeld ondernemingsplan voorbij zien komen. Maar eigenlijk wordt je er nog steeds niet echt wijzer van. Want wat moet er nou precies in die van jou?

In dit artikel loop ik er stap voor stap met je doorheen aan de hand van een voorbeeld ondernemingsplan, zodat jij binnen een record-tempo een kwalitatief sterk ondernemingsplan schrijft.

Is een ondernemingsplan echt noodzakelijk?

Laat ik ermee beginnen te zeggen dat een ondernemingsplan zeker goed is om een keer te doen (en simpelweg een verplichting is als je van het UWV starterstraject gebruik wilt maken), maar het is absoluut niet het belangrijkste voor je business om te gaan starten.

Een business opbouwen doe je namelijk niet op papier. Dat doe je in de praktijk. En hoe langer je erover doet om alles netjes op papier te krijgen, hoe langer je wacht met datgene waar een onderneming écht over gaat; waarde leveren, impact maken en daarmee je geld verdienen. Dus laat dit een reminder zijn; helemaal ok om een goed ondernemingsplan te schrijven. Maar geef je jezelf niet langer dan een week om dit te schrijven. Want dan kun je jouw waardevolle tijd daarna gebruiken voor datgene waar je onderneming voor bedoeld is.

Een voorbeeld ondernemingsplan die makkelijk is

Maar omdat ik dus zoveel mensen zag worstelen met het schrijven van hun ondernemingsplan (en daar veel te lang over doen), heb ik de afgelopen weken ontzettend veel tijd gestoken in een goed voorbeeld ondernemingsplan. Het is mijn doel om alles altijd zo simpel, praktisch en effectief mogelijk te maken. Dus ook met een voorbeeld ondernemingsplan.

Ik heb daarom onderzocht wat er nu eigenlijk écht in een ondernemingsplan moet. Ik heb vanuit meerdere hoeken een voorbeeld ondernemingsplan opgevraagd en geanalyseerd. Vanuit al die ondernemingsplan voorbeelden heb ik het allerbelangrijkste eruit gehaald en daar een template van gemaakt. Ik heb het onderverdeeld in een paar overzichtelijke hoofdstukken met bij elk subhoofdstuk heldere vragen zodat je jouw eigen tekst kunt schrijven terwijl je dit voorbeeld ondernemingsplan voor je hebt.

Wat staat er in dit voorbeeld ondernemingsplan?

In dit voorbeeld ondernemingsplan staan een aantal hoofdstukken. Die loop ik eerst in dit artikel allemaal met je door, zodat je precies weet wat je waar moet schrijven. Vervolgens geef ik je een template van een voorbeeld ondernemingsplan die je gratis mag gebruiken. Als je alle subhoofdstukken en de vragen beantwoord in dit voorbeeld ondernemingsplan, heb je jouw eigen ondernemingsplan binnen een mum van tijd af.

De hoofdstukken die in dit artikel (en het voorbeeld ondernemingsplan) ga behandelen zijn:

  1. De ondernemer zelf
  2. De onderneming
  3. Het marketingplan
  4. Doelstellingen
  5. Juridische zaken
  6. Het financiële plan
Wil je alles doorlopen en extra uitleg? Check dan deze video

Hoofdstuk 1: De ondernemer zelf

Als eerste moet je iets over jezelf zeggen als ondernemer. Denk aan de simpele dingen als je contactgegevens en de opleidingen die je hebt afgerond (hiermee toon je aan welke achtergrondkennis en ervaring je hebt).

Daarnaast moet je in dit hoofdstuk ook je persoonlijke motieven en doelen neerzetten. Dus waarom wil je een onderneming opzetten? Wat is je motivatie? En wat zijn je ambities? Wat wil je bijvoorbeeld bereiken qua work-life balance? Wat zijn je financiële doelen? En wat wil je zakelijk bereiken? 

Vervolgens is het belangrijk dat je een persoonlijke analyse doet. Je moet van jezelf weten wat je wel en minder goed kan. Dus wat zijn jouw kwaliteiten? En wat zijn jouw zwakke punten? Hoe beter je dit van jezelf weet, hoe beter je er op in kunt spelen. 

Ps: Wist je dat de meest succesvolle ondernemers bepaalde eigenschappen gemeen hebben? Ga naar www.degoudenuil.nl/ondernemerscheck en check welke 19 eigenschappen dat zijn en welke jij wel of niet bezit.

Hoofdstuk 2: De onderneming

In dit hoofdstuk ga je in op de onderneming zelf. Misschien heb je je al ingeschreven bij de KvK. Dan kun je de gegevens hier invullen. Ook kun je gegevens invullen welk belastingtarief je hanteert (bij de meeste is dit 21%).

Verder is het belangrijk dat je een rechtsvorm kiest. Je hebt daarin een aantal keuzes. Een eenmanszaak, een VOF, een BV, of een stichting. Aan alles zitten voor- en nadelen. Wil je weten welke je moet kiezen? Lees dan dit artikel.

Uiteindelijk sluit je dit hoofdstuk af door te vertellen wat je business idee precies is en wat de huidige stand van zaken is (oftewel; wat heb je al wel en wat heb je nog niet gedaan aan je onderneming?)

Hoofdstuk 3: Het marketingplan

In dit hoofdstuk ga je eerst dieper in op de markt en wat de ontwikkelingen zijn. Daarna doe je een doelgroepanalyse (op wie ga je je richten en hoe kun je ze herkennen?), om vervolgens een concurrentie analyse te doen (wie zijn je concurrenten en hoe ga jij je onderscheiden?)

In het template hieronder help ik je met een aantal handige vragen en bronnen zodat je hier redelijk snel een goed verhaal neer kunt zetten.

Met al deze informatie kun je vervolgens een SWOT analyse doen. Oftewel; wat zijn de sterktes en zwaktes van jouw bedrijf, en wat zijn de kansen en bedreigingen in de markt?

Als laatste onderdeel in het Marketing plan ga je in op de Marketing Mix. Oftewel; de invulling van de 5P’s: Product (wat ga je aanbieden?), Prijs (wat ga je ervoor vragen?), Plaats (waarvandaan gaat je bedrijfsvoering plaatsvinden?, Promotie (hoe ga je jouw diensten of producten promoten?), Personeel (welke taken zijn er nodig en wie gaat ze invullen?).

Hoofdstuk 4: Doelstellingen

Met alles wat je begint is het goed om doelstellingen te hebben. Zo ook met je onderneming. Je kunt op dit vlak je doelstellingen onderverdelen in twee vlakken; je missie en je visie.

In de missie van een organisatie staat beschreven vanuit welk gedachtengoed, welke waarden en identiteit wordt gehandeld. Wie ben je, wat zijn je waarden, hoe wil je met je klanten (en evt medewerkers) omgaan? Je missie geeft antwoord op de vraag; Waar sta je voor?

Je visie is een beschrijving van hoe de wereld eruit ziet als je missie geslaagd is. Dus waar wil je over 5 tot 10 jaar staan met je onderneming? Wat ga je doen om te zorgen dat je succes hebt en houdt? Je visie geeft antwoord op de vraag; Waar ga je voor? 

Hoofdstuk 5: Juridische zaken

In dit hoofdstuk kijk je bijvoorbeeld naar welke verzekeringen je nodig hebt. Zowel persoonlijk als zakelijk. Belangrijk is dat je hier goed kijkt naar wat je écht nodig hebt. Het hangt enerzijds af van het soort onderneming dat je hebt, maar ook van je risico-profiel Aangezien het allemaal geld kost, moet je dus goed afwegen wat voor jou wel en niet nodig is.

Naast de verzekeringen behandel je in dit hoofdstuk ook wat de leveringsvoorwaarden zijn die jij wilt stellen tussen jou en je klanten. Bijvoorbeeld: Laat je je klanten vooraf of achteraf betalen? Als ze later mogen betalen, laat je ze dan een aanbetaling doen? Wat is de betaaltermijn? (wettelijk 14 dagen, maar als je met bedrijven werkt is de betaaltermijn vaak 30 dagen) Spreek je ook een inspanning verwachting af tussen jou en je klant? En wat is de garantie die je geeft?

Een belangrijk onderdeel, want dit kan je later veel problemen voorkomen.

Hoofdstuk 6: Het Financiële Plan

Dit is het onderdeel waar de meeste mensen altijd enorm tegenop kijken. En dat begrijp ik. Want het is niet iets wat je nou dagdagelijks doet. Maar je kunt het jezelf wel enorm makkelijk maken.

Er is bijvoorbeeld een template van Qredits die exact de verschillende financiële overzichten voor je uitdraait. Het enige dat jij hoeft te doen is een aantal vragen beantwoorden en jouw cijfers invullen. Vervolgens kun je de verschillende overzichten kopiëren en in je ondernemingsplan plakken.

Ps: belangrijk om te beseffen bij het template van Qredits is dat het een bedrijf is die je van leningen voorziet. Daar is hun template dus ook op gericht. Weet dat je echter als je start ten allen tijde moet voorkomen dat je een lening aangaat met hoge rente. Je moet eerst op eigen houtje je eigen onderneming draaiend krijgen. Laat eerst maar eens zien dat het werkt. Werkt het? Dan kun je daarna eventueel altijd nog een lening afsluiten als je wilt opschalen. Vooral als je kennis product of dienst hebt, moet het echt zonder lening/investering vooraf kunnen. Voor een fysiek product ligt het misschien iets anders, maar ook daar moet het eerst zonder grote leningen of investeringen kunnen.

Terug naar het financiële plan.

Er zijn een aantal overzichten die je in je financiële plan moet hebben.

  • Je verdienmodel: wat wordt je aanbod en hoeveel verwacht je per maand te gaan afzetten?
  • Je omzet/liquiditeitsprognose: hoeveel geld verwacht je te ontvangen en hoeveel verwacht je uit te gaan geven, verspreid over alle maanden in het jaar?
  • Je investering/financieringsbegroting: welke middelen heb je nodig om je onderneming te starten en hoe ga je dat financieren?
  • Je exploitatiebegroting: wat wordt je verwachte omzet en kosten (en dus; verwachte winst) over het hele jaar heen?

That’s it!

Als je al deze onderdelen behandeld, heb je een krachtig ondernemingsplan. En het mooie? Als je deze structuur volgt en het template dat ik voor je heb gemaakt, kun je deze binnen een dag geschreven hebben!

Je hoeft alleen maar het template te volgen dat voor je heb uitgewerkt. En die mag je nu gratis en voor niets hebben.

Ik geloof er namelijk sterk in dat je niet te lang bezig moet zijn met alles op papier zetten. Zoals ik al zei, ligt de échte waarde (en het leuke) van een onderneming in het ermee bezig zijn in de praktijk. Alleen dan kun je mensen écht helpen. En alleen dan kun je ook geld verdienen. Want je zult niet de eerste zijn dat het op papier allemaal prachtig lijkt, maar dat het in de realiteit toch echt anders is.

Download dus dit voorbeeld ondernemingsplan.

En laat je daarna inspireren in de stappen die nodig zijn om in de praktijk jouw onderneming succesvol te maken. Om je daar ook nog een stuk in te helpen heb ik de speciale masterclass ‘van werknemer naar ondernemer’ gemaakt. 

Hier leer je alle 7 stappen die je moet volgen als je geld wilt verdienen met je onderneming en in welke valkuilen je niet moet stappen (wat veel andere starters wel doen waardoor hun onderneming nooit succesvol wordt en ze uiteindelijk weer moeten stoppen).

Wees slimmer dan dat. Maak van jouw onderneming een succes. Met de impact die je maakt. Het geld dat je verdient. En het leven dat je daarmee creëert.

Zet ‘m op.

Stap 1: Download hier het voorbeeld ondernemingsplan

Stap 2: Doe mee met de gratis masterclass ‘Van werknemer naar Ondernemer’

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest