Select Page

Toeval bestaat niet. Toeval creëer je

Ok, je weet wat je wilt. En dan?!

Heel vaak nadat deelnemers uit mijn coaching lopen, vertellen ze dat er ‘ineens’ allerlei dingen gebeuren. ‘Ineens’ komen er dingen op hun pad. ‘Toevallig’ komen ze net die ene persoon tegen. ‘Toevallig’ lezen ze net dat ene stuk wat precies laat zien wat ze moeten doen.

Toeval.

Ik geloof er niet in.

Laat me uitleggen waarom.

De Wet van de Aantrekkingskracht

Mensen stellen me vaak deze vraag;

“Frank, ik weet redelijk wat ik wil. Maar wat is de eerste stap die ik nu moet nemen? Moet ik nu een heel plan maken? Moet ik direct mijn baan opzeggen? Moet ik gelijk een website maken?” Etc etc.

Ik heb dan altijd maar één antwoord op dee (standaard) vraag wat ze als eerste stap moeten doen….

Start. Met. Delen!

Gooi het de wereld in! Laat het mensen weten! Laat de wet van de aantrekkingskracht voor je werken!

Voor mensen die me volgen, weten dat ik het vaak over de 5% regel heb. Dat er soms maar 5% wijziging nodig is om met een compleet ander eindresultaat te eindigen.

Oftewel; met slechts een paar wijzigingen kun je vaak een groot verschil maken.

Mits je actie onderneemt.

Wil je een paar voorbeelden horen van de dingen die kunnen gebeuren? Heb er een paar voor je opgeschreven van wat er met de laatste groep gebeurde…

Een aantal voorbeelden van afgelopen tijd

Afgelopen kwartaal hebben we weer een aantal deelnemers mogen begeleiden. Ontdekt wat ze nu eigenlijk écht willen. Wat hun unieke bijdrage is. En het lukt altijd.

Maar het weten is één ding. Het manifesteren is een tweede.

Dan begint het proces pas. Zodra je in actie komt. Daarna worden er pas dingen in gang gezet. Zodra je acties neemt, ontstaat er ‘toevallig’ allerlei magische dingen.

Zo hadden we Wouter, die heel graag projectmanager wilde worden en dacht dat dit nooit bij zijn huidige werk zou lukken. Hij ging tóch het gesprek aan met zijn leidinggevende en tadaaa; ‘toevallig’ was er een project waar hij op in mocht springen. Inmiddels besteed hij nu 20% van zijn tijd om een project te leiden waar een nieuwe universiteit wordt opgezet.

We hadden Myran, die event organizer wilde worden. Ze gaf het ook aan op haar werk en ‘toevallig’ moest er net een teamuitje en een heel klantenevent georganiseerd worden.

Nog leuker; ze ging op zoek naar een opleiding en kwam terecht op de opleiding Event Management. Die begon ‘toevallig’ net deze maand. Ze had al jaren niet meer gestudeerd. Maar dat deerde haar niet. Ze voelde dat dit geen toeval kon zijn. Ze schreef zich in, kwam thuis en zei tegen haar verbaasde zonen; “Mama gaat weer studeren!”

Haar opleiding is inmiddels gestart en het begin smaakt gelijk naar meer 🙂

Nog een mooie: We hadden Marjolein, die een kinderkookcafé wil opzetten. De gedachte van gelijk een compleet café vond ze overwhelming. En dus begon ze eerst eens met haar eigen kinderen en ‘toevallig’ vond één van haar kinderen het geweldig om met mama te koken en werd er ‘toevallig’ gevraagd of er mensen op school konden helpen met creatieve workshops.

Maar er was meer…

Zo hadden we Annefloor, die mensen wilt coachen om van ratio naar intuïtie te komen. Maar hoe kom je aan klanten? Begin met delen zei ik. Inmiddels is ze begonnen met artikelen en verhalen schrijven, die inmiddels door veel mensen als enorm waardevol worden beschouwd. En ‘toevallig’ kwam er iemand uit haar opleiding naar toe of ze haar misschien zou willen coachen…

En we hadden Richard, die lean in het onderwijs wilt implementeren. Hij schreef zich gelijk in voor een opleiding om zich bij te scholen en ging gelijk rondvragen wie er iemand in het onderwijs kent. ‘Toevallig’ kwam hij via een contactpersoon in contact met een directeur van een school. Hij regelde dat hij mocht meekijken. Geweldig was het! Maar helaas was er niet gelijk plek op die school. Dus wat deed hij? Bij de pakken neerzetten?

Nee. Weer delen! Andere manieren zoeken. Hij ging kijken of hij eerst op een andere plek lean ervaring kan opdoen. Zodat hij al die ervaring straks alsnóg in de school kan inbrengen. Gisteren kwam er ‘toevallig’ een sollicitatie vrij waar ze iemand met lean ervaring zoeken uit de sector waar hij ontzettend veel affiniteit mee heeft. 

En als laatste hadden we Sonja, met misschien wel het mooiste verhaal 🙂

Sonja wil graag de logistiek rondom festivals regelen. Maar ze wilde het liefste zoeken naar festivals in haar omgeving. 

Dus wat deed ze?

Ze ging op onderzoek uit en begon met delen.

Zo kwam ze een vacature tegen van een dance festival met een duurzaam en creatieve insteek. De vacature spraak haar enorm aan. Voldeed aan het complete plaatje! Maar hoe zorg je dat je ook daadwerkelijk wordt gekozen tussen al die andere sollicitanten??

En nu komt het… (als je het hebt over de kracht van het delen en ‘toeval’)

Ze moest ‘toevallig’ die week naar de kapper. Bij die ene kapper komt ze al 10 jaar. Dus ze hebben altijd wat oppervlakkige gesprekken over koetjes en kalfjes. Maar nu dacht ze aan die ene regel; ‘deel het met alles en iedereen’.

Dus ze besloot eens gek te doen en het met de kapster te hebben over haar passie en de vacature die ze had gezien bij dat bedrijf.

Guess what?

“Welk bedrijf??” zei de kapster. “Daar ken ik iemand uit het bestuur! Ik regel wel wat voor je :)”

Dus terwijl Sonja in de kapperstoel zat, stuurde haar kapster een berichtje naar haar contactpersoon dat hij volgende week een sollicitatiebrief van ene Sonja kon verwachten en dat dat toch echt een leuke meid was 🙂

Je begrijpt; de sollicitatiebrief is er die week erna uit gegaan. Maar nu wel mèt WARME doorverwijzing.

Samen met de hele deelnemersgroep brainstormden we verder nog over andere dingen die ze kon doen om tussen al die anderen uit te stijgen. We kwamen op een gaaf idee en ze ondernam actie.

Vanochtend kreeg ze een bericht terug.

Uit de meer dan 100 aanmeldingen, was zij uitgenodigd voor een gesprek.

Toeval? Geluk?

Ik geloof er niet in.

Toeval bestaat niet. Toeval creëer je.

Er is één ding dat ervoor heeft gezorgd dat bij al deze mensen zaken ‘toevallig’ in beweging zijn gekomen.

Ze zijn het gaan delen. Aan iedereen om hun heen.

Dat is dé enige manier om ‘het universum’ voor je te laten werken. ‘Het universum’ (lees alles en iedereen om je heen) houdt ervan als duidelijk bent in wat je wilt. Alleen dan kunnen ze je helpen. En kan die hulp nog wel eens uit zeer onverwachte hoek komen.

Toeval bestaat niet.

De mate van inspanning bepaalt het resultaat.

Talenten, vermogens, en materiële, intellectuele en spirituele verworvenheden zijn het resultaat van inspanning. Het zijn voltooide gedachten, bereikte doelen, gerealiseerde visies. Met de visie die je in gedachten koestert en met het ideaal dat je het meest aan het hart ligt, bouw je je leven op. Dat bepaalt wat er van je zal worden.

Dus als je één ding uit dit artikel moet meenemen, is het dit:

Start met delen

Start met mensen betrekken in jouw droom. Start met in actie komen. Doe de nodige inspanning. En je zult zien dat er ook voor jou bijzondere dingen ‘toevallig’ ontstaan.

Ps: Heb je eigen pad nog niet helemaal helder? En wil je de techniek leren waarmee ik honderden mensen inmiddels heb geholpen? Claim dan nu jouw plek in de (gratis) masterclass ‘Ontdek wat je écht wilt’

Claim jouw plek hier

P.S: De plekken voor deze masterclass zijn beperkt en worden over het algemeen snel volgepland. Wacht dus niet te lang. First come, first serve.

Met passievolle groet,

Frank

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest