Select Page

Als je weet wat je te geven hebt, hoef je nooit meer wat te halen

“Ok, dus jij bent dé expert op het gebied van passie….wat voor opleiding heb je dan gedaan??”

Heel grappig hoe vaak ik deze vraag krijg. Ik ben dan altijd benieuwd wat mensen dan verwachten.

De ‘Passie Opleiding’?

De ‘Universiteit voor Gepassioneerde Mensen’? 

De opleiding die ik gevolgd heb, is heel simpel….

The School of Life.

Ik heb geleefd, bewust geleefd. Want tijdens dat leven heb ik vanaf jongs af aan heel veel aandacht geschonken aan alles wat mijn enthousiasme aanwakkerde en wat mijn hart sneller deed kloppen. En aan alles waartoe ik me aangetrokken voelde en wat me me in mijn element deed voelen.

Ik besloot keuzes te maken op basis van mijn intuïtie, van studiekeuze tot carrière keuzes.

Zelfs als die keuzes tegen de stroming in gingen.

Volgens mijn vorige werkgever zou ik eigenlijk een bepaalde managementfunctie moeten bekleden. Dat voelde gewoon niet goed. Het klopte niet met mijn plaatje of met mijn intuïtie. Dus ben ik die weg niet gevolgd. Ik koos mijn eigen weg, die van toptrainer en coach. Het idee van “manager” nam ik mee, maar langs de andere kant. Ik wilde hen graag begeleiden. Daar zat mijn kracht en daar haalde ik ook veeel meer plezier uit.

Het resultaat van deze bewuste keuzes op basis van mijn intuïtie, was dat ik snel groeide, mijn hele carrière in ‘flow’ was en mijn leercurve constant hoog was. Daardoor kon ik op jonge leeftijd al top managementteams begeleiden, de wereld rondreizen voor mijn werk en grote trainingsprogramma’s ontwerpen (o.a. voor de Nyenrode Universiteit).

Werk voelde niet meer als werk.

Hoe kwam ik op het idee om voor mezelf te beginnen?

Op een bepaald moment keek ik om mij heen en zag ik veel mensen juist worstelen met hun werk. Hun werk gaf hen geen voldoening, energie of betekenis.

En dus ging ik er eens goed voor zitten en keek ik terug op mijn hele leven. Plotseling zag ik hoe alle puzzelstukjes in elkaar pasten.

Toen besloot ik om al mijn ervaringen en talenten als trainer te gebruiken om extreem krachtige en ‘mind blowing’ trainingen te ontwerpen, om op de meest effectieve manier mensen hun passies te laten vinden.

“There are only two important days in your life: the day you were born and the day you find out why.”

Wat is de grootste misvatting over passie?

Mensen denken dat ze het buiten zichzelf moeten zoeken, dus zoeken ze constant naar extrinsieke motivatie. Mensen denken dat passie iets is, wat ze nog nooit hebben gedaan. En dat ze de inspiratie buiten zichzelf zullen vinden. Maar zal ik je een geheimpje verklappen?

Het is er allemaal al.

Je moet het alleen leren zien. Een passie is datgene waar ALLES samenkomt. Alles wat je in je leven aantrekt, samengesmolten in één. Dat is dé truc.

“Het grote probleem is dat we zoeken naar extrinsieke motivatie. Wat we nodig hebben is intrinsieke aandrijving”

Hoe is mijn passie ontstaan?

Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, herinner ik me dat ik altijd op een podium stond. Ofwel om een toneelstuk of playbackshow op te voeren ofwel om te dansen op de muziek van Michael Jackson of Grease Lightning (I know, die video-opnames zijn goud waard :p).

In mijn latere leven werd ik me steeds bewuster van de dingen, die mijn hart sneller deden kloppen. Op mijn 15e zag ik zelfs een plaatje voor me: een grote zaal vol mensen, die ik vol energie kreeg (hoewel ik niet weet wat ik aan het doen was). Waar op het einde werd gezegd dat men nu wist hoe men het maximale uit hun leven kon halen.

Dat plaatje heb ik serieus genomen en tijdens mijn carrière ben ik dat plaatje steeds meer gaan invullen. Wat deed ik daar precies? Hoe deed ik dat precies? Voor wie deed ik dat precies?

Ik merkte dat mijn aandacht steeds uitging naar de ontwikkeling van trainingen, coaching, persoonlijke ontwikkeling, samenwerking met high potentials in de zakenwereld en effectiviteit van processen. Uiteindelijk kwam daar hét onderwerp uit: Passie!

Daarin kwam alles bij mij samen.

“You can only connect the dots looking backwards.”

Wat is mijn passie?

De simpele variant van mijn passie is dat ik het supertof vind om trainingen te maken en te geven zodat mensen op de leukste en meest effectieve manier het maximale uit zichzelf kunnen halen (ik kan echt dansen door de kamer als ik weer een training kan maken en ik sta te stralen als een kind als ik weer op het podium mag).

De iets uitgebreidere variant is dat ik dat doe voor werkende professionals die nu op een plek zitten die niet helemaal klopt, en waarvan ze weten dat ze niet hun volledige potentieel benutten. Ze willen graag iets doen waar ze meer energie van krijgen, meer voldoening uit halen en waar ze het gevoel hebben een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren.

Ik help ze met concreet antwoord te krijgen op de vraag wat dat voor hen precies is. Ik help ze keuzes maken en filteren.  

Ik geloof er namelijk sterk in dat iedereen een unieke bijdrage heeft en iedereen iets te bieden heeft. Zodra je weet wat je te bieden hebt en je dat daadwerkelijk begint te geven aan de wereld, gaat de wereld aan jou teruggeven en hoef je nooit meer iets te halen.

“Als iedereen weet wat ie te geven heeft, hoeft niemand meer wat te halen”

Is het volgen van je passie altijd gemakkelijk?

Nee, zeker niet. Het vereist moed om keuzes te maken. Ik had bijvoorbeeld geweldig ‘werk’ (voelde inmiddels niet meer zo :)), had een geweldig team om mij heen, en kreeg er ook nog eens goed voor betaald. Tóch voelde ik aan alles dat mij iets groters te doen stond: mijn eigen bedrijf opzetten en mijn droom volledig zelf invullen.

En dus heb ik (met nog één maand financiële buffer) mijn baan opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen. Ik vertrouwde erop dat het goed zou komen. One way or the other. En zo geschiedde. Inmiddels heb ik 5 jaar mijn eigen bedrijf en is de voldoening, die ik haal uit wat ik doe, nog nooit zo groot geweest.

“Als alle aanwijzingen een bepaalde richting aangeven, verzet je er dan niet tegen.”

Wat is mijn missie?

Het is mijn missie om voor 2022 1 miljoen mensen over de hele wereld te hebben bereikt om hun unieke bijdrage te laten ontdekken. Om hen het inzicht te geven dat zij iets bijzonders hebben en dat zij het in zich hebben om hun uniekheid met de wereld te delen. Zodat ze een ripple effect kunnen creëren, dwz. met hun positieve bijdrage de wereld van anderen mooier maken.

Weet jij al wat jouw unieke bijdrage is? Of wil je eens weten of je momenteel wel op de juiste plek zit?

Doe dan hier de GRATIS ‘Zit ik op m’n plek-test’. Een scan die ik speciaal heb ontwikkeld om binnen slechts 5 minuten helder te krijgen welke factoren voor jou belangrijk zijn en of je nu wel of niet op de juiste plek zit.

Vervolgens geef ik een persoonlijke analyse van jouw situatie met stappen die je al DIRECT kunt toepassen.

Klik hier voor jouw GRATIS ‘Zit ik op m’n plek-test’

“There’s always something you can do today, that gets you closer to your dreams of tomorrow”

Met passievolle groet, Frank

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest