10 vragen voor een mooi uiteinde…

Het is zo makkelijk om op te gaan in de drukte. Je te richten op wat je nog niet hebt. Niet te zien en te waarderen hoe hard je gewerkt hebt. En welke geweldige dingen er gebeurd zijn afgelopen jaar.

Maar JUIST Oud & Nieuw is zo’n perfect moment om eens bewust stil te staan en te reflecteren.

Want door bewust terug en vooruit te kijken zet je een intentie neer. De richting waar je naartoe wilt komend jaar. En zet je al een groot gedeelte in gang.

Wat dat betreft is het net zoals je navigatie; Als je jouw bestemming hebt ingevoerd, hoef je alleen gedurende de reis af en te toe te checken of je nog ‘on track’ bent.

Om je te helpen met jouw terug- en vooruitblik heb ik 10 krachtige vragen voor je geselecteerd. Het is leuk om alleen te doen, maar ook erg gaaf om met je partner, vrienden of familie te doen. Ik zal ze samen met jou ook zelf beantwoorden.

Klaar voor? Let’s go.

1. “Waar ben jij het meest trots op afgelopen jaar?”

Ik ben het meest trots op het feit dat ik vol voor m’n droom heb durven gaan. Dit was het 1e jaar dat ik volledig zelfstandig was. Het was hard werken. Maar de impact die ik heb gemaakt is enorm. En elke minuut meer dan waard.

Waar ben jij het meest trots op?

2. “Als een krantenkop jouw jaar beschrijft; wat staat er dan?”

“Dreams can come true”

Ik geloof er sterk in dat dromen er niet zomaar zijn. Dat het gaaf is om dromen na te jagen. En dat je dromen uit kunt laten komen. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst een heel seminar gegeven voor mijn familie en vrienden. Het werd één grote show. En guess what; het was precies zoals ik voor me zag toen ik 15 jaar oud was…

Wat zou jouw krantenkop zijn?

3. “Waar heb je de meeste energie van gekregen?”

Van het staan voor grote groepen mensen om ze te inspireren en te helpen bij het vinden van hun passie. Ik kreeg er zoveel energie van! Hoe meer mensen, hoe gaver ik het vond. Ik vond het geweldig om niet alleen veel inzichten te geven. Maar ook om ze tijdens mijn sessies een heerlijk gevoel te geven. Mijn sessies werden echt een ervaring. En ik was daardoor helemaal in m’n element.

Waar heb jij het meeste energie van gekregen?

4. “Met de kennis van nu; wat zou je anders hebben gedaan?”

Ik zou een bepaalde financiële buffer voor mezelf hebben gecreëerd. Vroeger spaarde ik heel veel. Tegenwoordig zet ik al m’n verdiende geld gelijk om in een investering zodat ik nóg meer mensen kan bereiken of nóg meer impact kan maken. Dat zorgde er echter wel voor dat ik altijd de druk voelde om elke maand weer voldoende geld te verdienen. Die constante druk was eigenlijk helemaal niet relaxed. Dus komend jaar ga ik een buffer van zo’n 3 maanden creëren. Mijn buddy noemt het ‘fuck you’ money’. Dat je op elk moment kan zeggen ‘Ik kap er even mee en kom over 3 maandjes terug’ 🙂

Nu ben jij aan de beurt. Wat zou jij anders hebben gedaan?

5. Welke droom heb je voor jezelf gerealiseerd?

Ik ben in augustus naar mijn held Toni Robbins geweest in Las Vegas. 5 dagen ondergedompeld in een energie die alleen hij kan creëren. Zo bijzonder. Volgend jaar zal ik er weer zijn. Maar dan in Rotterdam.

En daarnaast mijn droom om voor al zo’n 50 mensen een hele dag seminar te geven.

Welke droom heb jij voor jezelf gerealiseerd?

6. Wanneer heeft angst je tegengehouden van dingen die je graag wilde?

Toen ik een mooie vrouw zag staan. En er niet op af durfde te stappen. Bang om wat anderen er wel niet van zouden vinden. Bang om af te gaan. En dus liet ik de kans gaan… Ik kan me nog steeds voor m’n kop slaan.

Wanneer heeft angst jou tegengehouden van dingen die je graag wilde?

7. Wat was saai of heeft je het meeste energie gekost en wil je graag veranderen komend jaar?

Het meeste energie kostte me om met die mensen in gesprek te zijn die geen stap durven nemen. Die blijven hangen in de twijfelfase. Ik probeer mensen te laten inzien dat je er maar op één manier achter kunt komen hoe iets daadwerkelijk is. Door het te doen. Maar als mensen dan stil blijven staan en niks doen. Dan kost me dat energie. Het kost me ook veel energie als ik dat bij mezelf merk. En dus ook bij anderen.

Wat heeft jou het meeste energie gekost afgelopen jaar?

8. Met wie wil je komend jaar graag meer optrekken?

Ik heb afgelopen jaar echt ondernemers om me heen gemist. Mensen die ook een bepaalde missie hebben. Die ervoor durven gaan. Die boven het maaiveld uit durven steken. En dus ga ik volgend jaar meer op social workplaces werken. Want er zijn er een heleboel. Je moet ze alleen even opzoeken 🙂

Met wie wil jij komend jaar graag meer optrekken?

8. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto’s, wat staat er dan zeker op?

Ik, voor een zaal met 100 mensen waarbij ik net de allernieuwste show heb gegeven hoe je je passie kunt vinden. Een foto van mij ergens op Bali of in Colombia waarin ik heerlijk aan het chillen ben. En een foto van mij met een vriendin waarin we heel verliefd naar elkaar kijken.

Wat staat er op jouw foto’s volgend jaar?

9. Wat ga je komend jaar doen of laten om je doelen of dromen waar te maken?

Ik ga stoppen met het ‘Vind je Passie’ programma waarin ik heel intensief met kleine groepjes werk. Ik ga toewerken naar een vorm waarin ik grotere groepen mensen tegelijk kan begeleiden, terwijl de impact gelijk blijft.

10. Op welke gebieden wil je extra aandacht geven en wat ga je daarvoor doen?

Ik wil extra aandacht geven om geregeld complete rust te pakken. Om te blijven ontspannen. Zodat ik op andere momenten weer kan pieken. De spanningsboog was afgelopen jaar te vaak constant hoog. Het was ontzettend leuk, maar ik weet ook dat even afstand doen, nóg meer oplevert. En ik ga komend jaar weer meer dingen vieren. Als ik kleine dingen heb gerealiseerd. Kleine succesmomentjes vieren.

Waar ga jij extra aandacht aan geven? (bijv. relaties, werk, mentale en fysieke gezondheid of geld).

Zo. Dat was een mooie jaarreflectie!

Ik hoop dat het voor jou ook een geweldig jaar was. En dat volgend jaar nóg mooier gaat worden. En jij kunt dat. Je hebt het allemaal in je vermogen. Het begint met willen. Met de intentie neerzetten. En er dan voor gaan.

Zie ik je volgend jaar weer? Heb er zin in 🙂

Shares

Wil je weten of je momenteel op de juiste plek zit?

Doe de test en kom er in slechts 5 minuten achter of je wel of niet het juiste werk doet en waar dat precies aan ligt.

Pin It on Pinterest

Malcare WordPress Security