Select Page

Wat maakt dat een negatieve opmerking zo kan raken….?

Ik werd deze week namelijk best geraakt op een negatieve manier, was even van m’n stuk gebracht.

Zoals de meesten weten, ben ik al 2 jaar onderzoek aan het doen en training aan het geven om zoveel mogelijk mensen hun passie te laten vinden en vanuit hun passie te laten werken. De techniek wordt steeds verfijnder en effectiever en ik zie dat het resultaat, als mensen hun passie hebben gevonden, het ze veel energie, rust en voldoening geeft.

En aangezien ik er van overtuigd ben dat iedereen het uiteindelijk zelf moet kunnen vinden, dacht ik, ‘Weet je wat, laat ik de techniek die ik gebruik, omzetten naar een videocursus en deze gratis weggeven aan mensen die zich daarvoor inschrijven, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten’. Zo konden mensen zelf in 4 stappen hun passie leren vinden.

Dus ik aan de slag en het eindresultaat zag er mooi uit, dus ben het gaan promoten via facebook. Het was leuk om te zien dat het aansloeg en dat er veel aanmeldingen kwamen (als je benieuwd bent wat ik heb gemaakt, check dan hier). Wat echter minder leuk was om te zien, en dat raakte me (hoe stom misschien ook), om een reactie van één dame te zien. Die schreef publiekelijk als reactie onder mijn video op facebook “Beetje jammer, na heel dit filmpje te hebben gezien, heb ik nog steeds geen baan. Leuke jongen, alleen jammer van die waardeloze informatie waar ik mijn tijd mee heb verspild”

Auw….Ten eerste schrok ik er echt van dat iemand denkt dat als ze alleen een filmpje kijken dat ze dan een baan vinden, maar waar ik het meest van schrok was de constatering dat mensen dus blijkbaar zo makkelijk hun ongenoegen openlijk op social media uiten. Want dit is een voorbeeld van mezelf, maar ik zie dit zoveel vaker op social media (met name facebook, gelukkig niet of nauwelijks hier op linkedin). Maar dan zie ik prachtige filmpjes met een mooie boodschap en dan lees ik voor de gein eens de reacties eronder. Wel, nooit doen! Man o man, wat je dan tegenkomt aan meningen en kritiek van mensen. Ongelooflijk!

En dan vraag ik me af; Hoe komt het toch dat er zoveel mensen zijn die gewoon publiekelijk hun negativiteit uiten? Wat proberen ze te bereiken? Waar is het voor nodig? Is dat nodig om zichzelf beter te voelen? Natuurlijk hoeven we het niet altijd met alles eens te zijn, en mogen we best kritisch zijn. Maar waarom wordt er toch zo veel energie gestopt om dingen van de negatieve kant te bekijken en dat te uiten? Kunnen we onze energie niet veel beter stoppen in de positieve kant van zaken? Ik snap het helaas nog niet helemaal. Dus ik dacht, laat ik het eens aan jou vragen; Waarom denk jij dat er in het algemeen nog zoveel negativiteit wordt geuit? Heb jij een idee?

Ben benieuwd hoe jij hier naar kijkt. Maar deze hele simpele opmerking raakte mij dus. En ik vroeg me af; waarom raakt mij dit zo? Wat ik me besefte, was dat ik eigenlijk nog steeds op zoek was naar erkenning en waardering, maar met name van anderen! En die kreeg ik in dit geval niet. En dat deed even pijn.

Door een goed gesprek met een bijzonder persoon later op die dag besefte ik me pas, dat ik die waardering en erkenning eigenlijk helemaal niet persé van anderen nodig zou moeten hebben. Die erkenning zal van mezelf moeten komen. Ik zou me eigenlijk niet teveel moeten laten beïnvloeden door zo’n negatieve reactie van iemand anders. Ik weet dat wat ik doe, een hoger doel dient, dat ik iets bijdraag aan de wereld en dat ik daarmee mensen aanzet tot het leven wat ze écht willen en waar ze volledig tot hun recht komen. En dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn….. Het enige wat nodig was, was erkenning naar mezelf……

Jeetje wat een confronterende, maar wijze les.

O, en wil je weten hoe het afliep? Ik heb de dame in kwestie een persoonlijk berichtje gestuurd met dat ik het vervelend vond dat ze teleurgesteld was, en of ze kon aangeven wat ze al gedaan had om een baan te zoeken zodat ik haar nog beter zou kunnen helpen met stappen die ze kon nemen. En wat denk je? Geen reactie. Tja……

Ook uit dit voorbeeld blijkt dus weer hoe ontzettend belangrijk het is dat je in een omgeving zit met mensen die je stimuleren en je niet neer proberen te halen. Mensen die je net dat extra stapje laten zetten. Mensen die je waarderen om wat je doet. Wil je ook in zo’n omgeving zitten? Dan is dit waarschijnlijk interessant voor je: Over 4 weken start ik met een select groepje mensen om hun idee en hun passie om te gaan zetten naar een financieel succes, zodat ze van datgene wat ze het liefste doen, al hun maandelijkse rekeningen kunnen betalen (en waarschijnlijk nog wel veel meer). Echt super veel zin in! Wil je ook bij dat selecte groepje horen? Je kunt je nog 2 weken inschrijven voor het 6 maanden programma ‘Verdien je Vrijheid’. Wil je weten of het wat voor je is? Kom met me in gesprek door een simpel mailtje te sturen via deze link, en dan kunnen we dat samen met elkaar bekijken.

“The greatest gift you can give someone is the space to be his or herself”

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest