De top 3 manieren om te weten of je moet stoppen met je werk

Dé manier hoe je het beste besluit kunt nemen….

De organisatie verandert. Het werk verandert. De medewerker verandert. En daardoor zijn er veel mensen bezig met de vraag; moet ik nu blijven, of moet ik weg? Past het werk of het bedrijf nog wel bij mij? En zou er misschien iets zijn waar ik nog veel meer van nut kan zijn en meer voldoening uit kan halen? Een andere omgeving waar ik nóg meer tot mijn recht kom?

En ja, dat geeft wat onrust en soms spanning. Maar er is helemaal niets mis mee om je dit af te vragen. Sterker nog, misschien is dit wel een heel erg goed moment om dat te beseffen! Dan kun je er namelijk wat mee en je plan daarop aanpassen.

Maar hoe weet je zeker waar je voor moet kiezen? Hoe weet je dat het tijd is om te stoppen en voor iets anders te kiezen? Is het verstandiger om een reorganisatie af te wachten en in de bestaande situatie dingen proberen te verbeteren? Of is het tóch beter om niet gelijk weg te gaan, maar je nu wel alvast je energie gebruikt om iets beters te vinden?

Die vragen zijn lastig en hebben mentaal en emotioneel best veel impact. Continu scenario’s en consequenties met elkaar afwegen. Dat is niet makkelijk. En precies daarbij wil ik je helpen. Want een beetje hulp en een frisse blik van buitenaf kunnen soms ontzettend fijn zijn. Ik heb drie praktische manieren voor je hoe je erachter kunt komen of je moet stoppen met je huidige baan.

Manier 1: Doe de ‘moet ik stoppen met mijn baan-test’

Ik wil het je zo makkelijk mogelijk maken en daarom heb ik iets gaafs voor je ontwikkeld: de ‘Zit ik op m’n plek-test’! Met 19 stellingen kun je toetsen of je goed zit, of dat je toch wat verandering moet aanbrengen in je baan. Ben je benieuwd naar jouw uitslag?

Doe dan nu hier de gratis test.

Manier 2: Bepaal of de waardes van het bedrijf nog in lijn liggen met jouw persoonlijke waardes

De tweede manier om erachter te komen of je moet stoppen met je huidige werk is een hele essentiële. Namelijk de check of jouw persoonlijke waarden (de dingen die jij belangrijk vindt in het leven) nog in lijn liggen met de waarden van het bedrijf. Hier kun je vaak gelijk aan zien waarom iets wel of niet fijn meer voelt. Maar let op: Soms kan een bedrijf nog wel heel goed verkondigen dat ze bepaalde waarden hebben, maar zie je daar in hun interne communicatie of acties niets van terug. En dat is uiteindelijk waar je naar moet kijken. Dus een hele praktische manier om dit bij jezelf te onderzoeken, is om voor jezelf te bepalen wat jouw top 5 persoonlijke waarden zijn, en dan te checken in hoeverre je dit terugziet in de organisatie waar je werkt. Ik merk dat het voor heel veel mensen vaak gelijk duidelijk wordt, waarom ze een bepaald onrustig gevoel hebben.

p.s. Weet je jouw top 5 waardes nog niet? Dan heb ik hier een mooi lijstje voor je gemaakt waar je uit kunt kiezen.

Manier 3: Luister naar je innerlijke antwoord

Dit klinkt misschien wat zweverig, dus laat het me zo praktisch mogelijk maken. Want dit is misschien wel het allerbelangrijkste. Je moet namelijk luisteren naar wat je onderbuikgevoel zegt. Naar wat je hart zegt. Het lastige hieraan is dat als we opgroeien, we vaak worden geleerd om dit gevoel of dit onderbuikgevoel te vervangen door logisch denken. We moeten dus opnieuw leren om te luisteren naar wat we eigenlijk voelen in plaats van wat we denken.

‘Maar hoe kun je dat dan opnieuw leren, Frank?’, hoor ik je vragen. ‘Hoe kun je achter dat innerlijke stemmetje komen?’ Ik zal het je uitleggen: door te letten op wat je voelt. Je kunt het zo zien dat gevoelens de taal zijn van je hart, en gedachten de taal van je denken/ratio. Zie het als twee volumeknopjes die je hebt; één voor je gevoel en één voor je gedachten. Wil je naar die gevoelens luisteren? Zet de volumeknop van je gedachten (je hoofd) dan maar eens op nul, en de volumeknop van je onderbuikgevoel (je innerlijke stemmetje) maar eens vol aan. En luister naar je intuïtie, je onderbuikgevoel. Dat ding wat je misschien niet helemaal kunt verklaren, maar dat je gewoon voelt. Wat voel je dan? Wat zegt dat stemmetje jou wat je eigenlijk zou willen doen?

Wat mij altijd enorm helpt is om gewoon 15 minuten lang m’n ogen te sluiten en alleen maar stil te zitten met maar één vraag in m’n hoofd: “Wat wil ik diep van binnen?” En geloof me, ergens in die 15 minuten komt er een antwoord op, een antwoord dat ergens dieper vandaan komt dan je rationele gedachten. En juist dat stemmetje is het antwoord op jouw keuze. Alle consequenties die daarna komen, zijn minder van belang. Daar kom je wel uit. Geloof me. En anders zijn er genoeg mensen om je heen die je daarbij willen steunen. We onderschatten vaak wat we aankunnen. Vertrouw op jezelf, en je innerlijke stem. Je vindt daarna wel een manier.

Is het na deze oefening nog steeds lastig om bij dat stemmetje te komen? Don’t worry. Dan heb ik nog een andere mooie en praktische oefening voor je. Zet de keuzes of de scenario’s die je hebt elk op een apart A4’tje. Verspreid deze dan op de grond. Ga om de beurt op elk scenario-A4’tje staan en voel dan eens wat het met je doet als je daar staat. Het is grappig om te zien dat je onderbewuste dan ineens gaat meespelen. En dat is mooi, want in het onderbewuste maak je keuzes :).

Drie manieren, met elk een hele praktische oefening. En ik ben natuurlijk super benieuwd; wat is jouw keuze na deze oefening(en)??

Stap voor stap

Om vooraf alvast wat stress weg te nemen; wat er ook uitkomt, je hoeft natuurlijk niet per se gelijk te stoppen. Dat ligt helemaal aan jezelf en aan de situatie. Maar wat je wél wilt, is een antwoord op die zeurende vraag of je weg moet of niet. Dat zal je in ieder geval rust geven. En zodra je daar antwoord op hebt, kun je zelf jouw strategie bepalen wat je ermee gaat doen.

In het algemeen is het denk ik goed om te beseffen dat de tijd voorbij is dat een baan genoeg voldoening geeft als deze alleen goed betaalt. We weten inmiddels allemaal dat een baan ook moet helpen met jezelf verder ontwikkelen; extra vaardigheden, leuke ervaringen, mooie contacten en nieuwe kennis. Dus heel simpel; als je merkt dat je in een situatie zit waarin je voor je gevoel achterblijft op je professionele ontwikkeling, is het tijd om verder te gaan kijken. Het kan soms moeilijk zijn om te merken of je in deze situatie zit. Normaal gesproken gaat het gepaard met een gevoel van onbenut potentieel, onrust of het gevoel dat je vastzit. Merk je dat het je teveel energie kost om naar je werk te gaan (emotioneel, fysiek of mentaal), of dat je niet meer enthousiast genoeg bent om op jouw niveau te presteren? Dan is het tijd om serieus na te denken of je nog moet blijven. Het kan dan liggen aan het werk, collega’s waar je niet fijn mee samenwerkt, een leidinggevende waarmee je niet op één lijn zit, werktijden die je hele persoonlijke leven in de war schoppen, of een werkdruk die gewoon niet gezond is. Wat het geval ook is, realiseer je altijd dat het ‘t niet waard is om daarin te blijven hangen en jezelf geen betere situatie te gunnen.

In veel gevallen zijn er manieren om die factoren te veranderen, door bijvoorbeeld naar een andere afdeling te gaan, een ander project op te pakken, om opslag te vragen of een gesprek met je leidinggevende aan te gaan.

Zorg er in ieder geval voor dat je je nooit schuldig of slecht voelt door voor jezelf op te komen en voor jezelf te zorgen. Je bent het namelijk gewoon waard.

Welke manier helpt jou het meeste? Zet het hieronder in de comments!

p.s. Volg je ons al op social media? We delen daar regelmatig interessante inzichten! Gratis en voor niets.

Klik onderin op het social media kanaal waar jij geïnspireerd op wilt worden en klik op ‘volgen’.

Shares

Wil je weten of je momenteel op de juiste plek zit?

Doe de test en kom er in slechts 5 minuten achter of je wel of niet het juiste werk doet en waar dat precies aan ligt.

Pin It on Pinterest