Select Page

Hoe weet je of je zelfstandige zou moeten zijn?

Er is een duidelijke trend gaande. Steeds meer mensen gaan als zelfstandige aan de slag. Er zijn inmiddels al 1 miljoen ZZP’ers in Nederland en afgelopen jaar waren er zelfs 200.000 bijgekomen! En dat is niet zonder reden.

En misschien is het jou ook wel eens door je gedachte geschoten:

“Hoe zou het zijn om als zelfstandige aan de slag te gaan?”

Het klinkt wel heel aantrekkelijk. De flexibiliteit. De voldoening. De vrijheid.

Maar hoe weet je zeker of je nu voor jezelf moet gaan beginnen?

Dat is geen makkelijke vraag. En dus heb ik iets voor je gemaakt waarmee je daar wél gelijk antwoord op zult vinden. Check dus onderstaande punten en bekijk of ze van jou op toepassing zijn….

1. Herhalende werkzaamheden maken je gek
Sommige mensen zijn geweldig in het lanceren van dingen, maar worden gek als ze het moeten gaan onderhouden. Ze zijn snel verveeld als ze routine werk moeten gaan doen. Als jij zo’n type persoon bent, kijk dan eens of zelfstandige iets voor jou zou kunnen zijn. Vaak willen klanten namelijk niet iemand die hetzelfde trucje over en over doet. Ze willen iemand die nieuwe dingen kan creëren, dingen kan ontwikkelen én iemand die ze kan helpen met hun individuele probleem. En dat kan telkens weer anders zijn.

2. Je weet hoe het beter kan
Als je huidige werk en je vorige banen je altijd een gevoel hebben gegeven dat er een beter manier is om de problemen op te lossen, begin dan ook eens na te denken over een eigen bedrijf. Veel ondernemers hebben hun bedrijf opgericht omdat ze er overtuigd van waren dat er een betere manier was dan de manier hun oude bedrijf het deed.

3. Je loopt op het werk hele tijd tegen een muur op
Als je hele tijd op het werken tegen muren oploopt (bureaucratie, regels, procedures, hiërarchie) die ervoor zorgen dat jij niet snel kan acteren en niet op de juiste manier jouw klanten kan helpen, ook dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar een eigen bedrijf. In een eigen bedrijf creëer je namelijk je eigen regels.

4. Je kunt meer mensen helpen en meer impact maken als je meer vrijheid had
Wordt je er ook gek van dat je gebonden zit aan regels of voorwaarden waardoor je niet de beste oplossingen kunt bieden voor jouw klanten? Klanten zien en voelen dat dan waarschijnlijk ook. Ze zien dat er meer mogelijk is. Maar dat kan (mag) jij niet leveren. En dat vinden ze gek. Ze zouden er zelfs graag meer voor willen betalen als ze de beste oplossing zouden kunnen krijgen. En die zou jij kunnen geven. Als zelfstandige.

5. Je gebruikt maar de helft van je hersencapaciteit en talenten in je werk
Je bent iemand die vol zit met goede ideeën, maar je mag ze niet of kunt ze niet implementeren op je werk. Alsof je de hele tijd op je handen moet zitten. Ook dan ben je een perfecte kandidaat om zelfstandige te worden. Sterker nog; jouw ideeën zullen misschien wel verloren gaan als je niet de kans pakt om ze ook echt uit te gaan voeren.

Mocht je op basis van deze 5 punten denken ‘Hey ik herken me hierin!’, dan is het waarschijnlijk een goed idee om zelfstandige te worden. Je hoeft natuurlijk niet gelijk alle schepen achter je te verbranden. Begin langzaam. Maar begin ermee. En als het niks is, kun je altijd nog terugkeren naar een betaalde baan. Die zullen er veelal nog steeds zijn als je terugkeert. En in de tussentijd kun je onwijs veel gaan leren met datgene wat je écht leuk vindt, waar je écht goed in bent, en kun je werken aan jouw eigen bedrijf. Om zo te leren hoe je jouw waarde om kunt zetten in een financieel inkomen.

Onafhankelijk. Zelfstandigheid. Vrijheid. Misschien is dit wel een mooi moment om te beginnen!

En is zo’n stap eng? Ja

Is het uitdagend? Ja

Maar kun je het leren om het zo soepel mogelijk te laten gaan? Jazeker

Ja, je kunt het leren om gelijk goed uit de startblokken te gaan. Om geen tijd en energie te verspillen met het uitzoeken welke acties je moet nemen om jouw bedrijf goed op te zetten. Om veel frustratie te voorkomen van manieren waarvan je dacht dat ze zouden werken, maar totaal niet het gewenste effect hebben. Om gelijk financiële waarde te creëren met jouw activiteiten zodat je niet bang hoeft te zijn voor financiële onzekerheid.

Klinkt dat goed? Dan heb ik iets interessants voor je. Twee keer per jaar start ik het 6 maanden programma ‘Verdien je Vrijheid’. Hierin leer je alles om jouw bedrijf gelijk vanaf de start goed op te zetten, het juiste aanbod te creëren waar klanten op zitten te wachten, en de inkomsten te creëren die jij nodig hebt om te kunnen leven.

Klinkt dat nog steeds goed? Dan kun je nu GRATIS een snapshot van dat programma ervaren. Ik laat je in een gesprek van 30 minuten zien hoe veel je al voor elkaar kunt krijgen. En dan mag jij je inbeelden wat er dan allemaal mogelijk is in 6 maanden. Benieuwd? Vraag dan hier een gratis kickstartsessie aan. Twijfel je nog? Niet doen. Je hebt waarschijnlijk al lang gevoeld of dit wat voor je is 😉

“In the end we only regret the chances we didn’t take” – Lewis Carroll

Klik hier voor jouw gratis kickstartsessie.

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest