Passie. Iedereen is er naar op zoek. Maar weinig lijken het te vinden. ‘Hoe vind ik mijn passie?’ hoor ik vaker dan ‘Ik weet mijn passie!’ Dat is ook niet zo gek. Het lijkt zo’n simpele vraag; ‘Wat is mijn passie?’ Het antwoord is een stuk ingewikkelder. Want je vindt zo veel dingen leuk! Dus is het best uitdagend om die ene passie bij jou te vinden. In dit artikel krijg je daarom antwoord op de vraag ‘Hoe vind ik mijn passie’ en neem ik je mee in een methode hoe je jouw passie kunt zien.
Je passie gevonden hebben is de norm
Je gaat naar je werk en krijgt best goed betaald. Maar ergens vreet er iets aan je. ‘Is er niet meer? Is dit het ècht? Is er niet iets waar ik meer betekenis uit kan halen? Iets waarbij je het gevoel hebt dat je ècht iets bijdraagt en er ook nog eens onwijs veel energie van krijgt? Dus je blijft in je hoofd cirkelen met de vraag: Wat is mijn passie? En heb ik überhaupt wel een passie? Je leest het in alle boeken en hoort van iedereen hoe belangrijk het wel niet is om je passie te volgen. Maar elke keer als je de vraag krijgt, kun je goed vertellen wat je allemaal leuk vindt, maar je échte passie? Dat weet je eigenlijk niet.
Je voelt een bepaalde druk. En schaamt je zelfs een beetje dat jij het nog niet helder hebt. De makkelijkste weg is om te zeggen dat je gewoon geen passie hebt. Dan ben je ervan af. Maar diep van binnen zou je het ook wel willen. En weet je dat het je veel rust zou geven. Omdat je dan veel beter richting kan geven aan jouw leven, betere keuzes kan maken en ook nog van impact kan maken met iets dat jij belangrijk én leuk vindt. Zingeving. Energie. Nut. Je staat dus voor een uitdaging.
Iedereen heeft een passie
Laat me nu gelijk even duidelijk zijn: IEDEREEN heeft een passie. Jij ook. Alleen gaat er één ding fout. We denken dat we het moeten vinden. FOUT. Je moet het leren ZIEN. Het zit er namelijk al. We zien het alleen niet meer door de continue stroom van impulsen en keuzes die er zijn. Het wordt dus tijd om je te laten zien waar je naar moet kijken.
Wat is passie en hoe vind ik het?
Laten we eens beginnen bij wat ‘passie’ precies is. Waar denk jij aan bij het woord passie? Wat zie je voor je? Ik zie iemand die vol enthousiasme vertelt wat ‘ie doet. Ik zie iemand stralen. Glinsterende ogen. Ik voel energie en blijdschap. Ik zie een soort van kinderlijk geluk. En mijn aandacht wordt vanaf moment één gegrepen. Puur om de manier waarop die persoon het vertelt. Ook al interesseert het onderwerp me normaal gesproken helemaal niets. Nu geniet ik alleen al van hoe bevlogen hij erover vertelt.
Ik zie iemand die er helemaal voor durft te gaan. Het misschien wel een beetje eng vindt, maar het tòch doet. Ik zie iemand die gewoon gelukkig is. Omdat hij doet wat ‘ie leuk vindt, waar hij goed in is en óók nog eens een zinvolle bijdrage mee levert.
Dat zie ik voor me. Wat zie jij voor je? Heb jij het plaatje voor je? Mooi! Laten we dan eens kijken wat er in het woordenboek staat. En geloof me, dat gaat je verrassen…. Als we in het woordenboek kijken, zien we: Passie is 1. ‘hartstocht’ en 2. ‘het lijden van jezus’
Passie is een lijdensweg
Wacht even… ‘Het lijden van jezus’ Hartstocht kan ik begrijpen. Symbolisch en misschien wel letterlijk. Je hart gaat tochten als je doet wat je leuk vindt. Maar dan… Het lijden van jezus? Die begreep ik niet. Waarom staat dat daar? Ik ging er dieper op in en realiseerde me dat dit natuurlijk komt van ‘The Passion of the Christ’. De andere betekenis van passie is namelijk het verhaal, een toneelstuk, een muziekstuk of een beeldend kunstwerk dat het lijden van Jezus Christus als uitgangspunt heeft.
De tweede betekenis van passie gaat dus over de lijdensweg die Jezus aflegde. En heel, heeeel misschien, zit hier ook wel de link met de passie zoals wij ‘m kennen en waar ik het over heb. Want juist dit stukje is nodig om de volledige betekenis van passie te begrijpen. Naast alle mooie woorden die je op sommige sites vindt, zoals ‘drift’, hartstocht’, ‘liefde’, ‘vurigheid’, ‘bevlogenheid’, een intens verlangen of enthousiasme, gaat passie voor mij over iets groters dan dat.
Waar komt het woord vandaan?
Het woord komt oorspronkelijk van The Passion of the Christ. En zoals je misschien weet, gaat die over een lijdensweg. Jezus geloofde namelijk zo sterk in iets, dat hij zelfs bereid was om ervoor te sterven. Om ervoor te lijden. Passie is voor mij: Datgene waar je volledig voor durft te gaan. Waar je dingen voor over hebt. Waar je opofferingen voor durft te doen. Wat groter is dan jijzelf. Of om het heel letterlijk te nemen (en de link met de andere betekenis van passie te leggen); datgene waar je zó in gelooft en waar je zó achter staat, dat je misschien wel bereid bent om ervoor te sterven. En om je hele leven aan te wijden.
Je doet het niet omdat je goedkeuring, erkenning of bevestiging wilt van anderen. Nee, je doet het, omdat je voelt dat dit jou te doen staat. En jij op deze manier wilt bijdragen aan de wereld. Dát is passie. As ik kijk naar wat passie de afgelopen 3 jaar met mij heeft gedaan, het geeft mij absoluut een leven waar ik altijd van gedroomd heb. Het heeft een energie en drive bij me aangewakkerd, die ik nooit voor mogelijk had gehouden.
Maar je passie volgen is zeker niet altijd makkelijk.
Het gaat niet zomaar en heus niet altijd van een leien dakje. Nee, passie is ook af en toe lijden. Uit je comfort zone. Boven jezelf en anderen durven uitstijgen. Obstakels overwinnen. En er dingen voor opgeven. Echter, hèt verschil tussen gewoon ‘een interesse’ en ‘passie’, is dat je bovenstaande er allemaal voor over hebt. Dit dus over de huidige definitie in het woordenboek.
De nieuwe definitie van passie
Het woordenboek brengt dus op een dieper niveau interessante inzichten. Maar ik dacht wel één ding: “Dat kan beter”. Dus ik heb meer dan honderd mensen gevraagd hoe zij het woord passie omschrijven. Uit al die antwoorden heb ik een definitie kunnen creëren waar voor mij alles inzit. En die het makkelijker maakt om bij jezelf te checken of jij je passie ook hebt gevonden.
Klaar? Daar komt ie…
Passie is een vurig verlangen naar datgene waar je bevlogen van raakt. Iets dat tijdloos is en recht uit je hart komt. Een passie is iets dat groter is dan jijzelf (groter dan het ego), heeft een hoger doel en gaat je van nature goed af. Het geeft je energie, zorgt voor een twinkeling in je ogen en is hét verschil tussen ‘gewoon leuk’ en ‘FANTASTISCH!’
(Ik heb ‘m opgestuurd naar de Van Dale. Ze zeiden dat ie te lang was)
In deze definitie is elk woord belangrijk. Elk woord geeft waarde aan het woord passie. Hier zie je ook gelijk het grote verschil met interesses of hobby’s. Die gaan namelijk niet zo diep als passie.
Verschil tussen hobby, interesses, en passie
- Interesses komen en gaan. Passie is tijdloos. Het is een rode draad in je leven.
- Een interesse is vaak iets dat je leuk vindt voor jezelf. Passie gaat over iets willen bijdragen aan de ander.
- Waar je hobby iets is wat je leuk vind om te doen, maar waar je niet zó goed in bent dat je op een voor jou makkelijke manier impact maakt of dat je er heel makkelijk beter in wordt. Jouw passie daarentegen is iets waar je van nature goed in bent, waar je aanleg voor hebt, en waar je snel in groeit als je er aandacht aan geeft.
- Je hobby is vaak leuk voor erbij, maar je zou er ook niet aan moeten denken om het continu te doen. Een passie is iets waar je het gevoel hebt dat je er bijna elk moment aan wilt besteden. Zo sterk is de drive om er iets mee te doen.
Waarom is passie zo belangrijk?
Nog goed te volgen? Mooi. Laten we dan nog één tandje dieper gaan. Want waarom is passie überhaupt zo belangrijk? Er zijn veel verschillende onderzoeken over wat passie met je kan doen (en dit zal je extra motiveren om er bij jezelf achter te komen). Als je jouw passie weet:
- Stijgt je motivatie,
- Wordt je geinspireerd,
- Weet je veel duidelijker welke volgende stappen je moet nemen (en heb je dus minder keuzestress)
Als je daadwerkelijk gaat werken met je passie:
- Word je 33% productiever,
- Stijgt je tevredenheid en gaat je stressniveau omlaag,
- Neem je sneller informatie op
En dat laatste is zelfs neurologisch te verklaren. Je brein bestaat namelijk uit allerlei verbindingen. Zie het als losse draadjes. Als je doet wat je leuk vindt, worden er veel makkelijker nieuwe verbindingen gemaakt. Misschien herken je dit soort reacties van jezelf: ‘Hey, dat heb ik daar gezien‘ en ‘Hey, dat heeft een relatie met iets dat ik al eerder heb gezien!‘. Door nieuwe verbindingen te zien, wordt je simpelweg creatiever.
Neurologische verbindingen
Vervolgens worden deze verbindingen dikker. Wat ervoor zorgt dat je makkelijker informatie onthoudt. Misschien herken je dat ook wel als je iets leest wat jouw aandacht grijpt. Je wordt er helemaal ingezogen en je kunt de informatie daarna nog best goed navertellen. Terwijl als je iets leest dat je totaal niet boeit; ben je in een split second de informatie weer kwijt.
Dit zie je ook terug in andere onderzoeken met bijzondere resultaten. Bijvoorbeeld bij bedrijven. Bedrijven die gepassioneerde en bevlogen medewerkers hebben, maken meer winst. Door uitdagend en betekenisvol werk zijn medewerkers gemiddeld 6x meer betrokken en denken veel meer mee met de organisatie. En daar worden we blij van. En blije mensen nemen op hun beurt weer betere beslissingen, verrichten beter werk, zijn betere leiders en bewaken beter hun tijd.
Schokkende cijfers
Ok. We zien al die mooie voordelen. We zien alle positieve gevolgen. Maar zal ik je eens wat schokkends laten zien? Want dit zijn de cijfers die we momenteel zien:
- 14% van de beroepsbevolking in Nederland heeft burn-out klachten (en 15% een bored-out)
- Medewerkers zetten hun kwaliteiten slechts 20% van de tijd in
- 40% van de Nederlanders is ontevreden over hun werk
- 52% zou graag ander werk willen doen, en….
- 88% is niet volledig bevlogen over hun werk (!)
Heftig toch?
En wat is het effect hiervan? Het kost je je gezondheid. In een studie is onderzocht dat mensen die hun baan niet leuk vinden, slechter slapen, minder energie hebben, en een verhoogde kans hebben op hartkwalen en stress. Daarnaast kost het ook gewoon geld. Een burn-out kost het bedrijfsleven bijvoorbeeld gemiddeld 120.000 euro (Bron: www.byebyeburnout.nl).
En laten we niet vergeten wat het met je omgeving doet. Als jij elke dag met een zuur gezicht en met weinig energie thuiskomt, gaat je thuisfront daar ook iets van merken. Het is misschien niet leuk om te horen, maar je bent gewoon een íets minder leuk persoon. En dat gaat frictie opleveren. Bij je vrienden, bij je partner en bij je kinderen. Het mag duidelijk zijn. Het is van grote waarde dat je jouw passie vindt.
Waarom is het dan zo lastig om je passie te vinden?
Het is allemaal te verklaren door de Pyramide van Maslow. Ken je die nog? (Zo niet; check het korte filmpje hieronder met handige uitleg). Maslow onderscheidt vijf hiërarchische niveaus van menselijke behoeften, die iedereen probeert na te streven. Een volgend niveau kan volgens hem pas bereikt worden als het vorige niveau bevredigd is.
Als we kijken naar de piramide van Maslow, zul je opmerken dat ‘je passie vinden’ echt iets van deze generatie is. Kijk maar naar hoe je opa en oma er tegenaan kijken. Die zijn in een hele andere tijd opgegroeid. Daar hadden ze het helemaal niet over ‘passie’. In de oorlog had je niet zoveel keuze. Daar ging het om overleven. Dat was van primair belang.

De oudere generatie zat dus in de onderste lagen; overleven en veiligheid. Als ik bijvoorbeeld aan mijn oma vertel wat ik doe, kijkt ze me vol ongeloof aan en zegt ze ‘Echt waar? Kun je daar serieus je geld mee verdienen?’ Zij is opgegroeid in een tijd waarin je moest vechten om in leven te blijven en was er grote schaarste in eten en veiligheid.
Het verschil in generatie
Als je naar een volgende generatie kijkt, bijvoorbeeld je ouders, zie je al een verschil ontstaan. Zij zitten al wat hoger in de piramide. Er is geen oorlog meer, dus het gaat niet meer om overleven. Sterker nog, er is eigenlijk geen echte schaarste meer. Er is genoeg voor iedereen. En zo komen ze in de lagen ‘sociale inbedding / liefde & vriendschap’ en ‘respect / erkenning’. Hier gaat het er veel meer om dat je een goede baan hebt en genoeg verdiend. Daarmee word je kans groter dat je sociaal aanzien krijgt en je gerespecteerd wordt. Je herkent ook vast wel bij je ouders die keer toen je iets anders wou kiezen wat meer bij je hart ligt, dat hun reactie was ‘Maar, je hebt toch zo’n goede baan?’
Generatie met keuzestress
Het is dus grappig om te zien dat elke generatie langzaam een trede omhoog gaat in de pyramide. Aan alles merk je dat we nu zijn aan beland in zelfverwezenlijking. Maar er is nog iets aan de hand. Er is namelijk in de loop van de tijd een trede bij gekomen. Zingeving. We leven momenteel in een wereld van overvloed. Klinkt misschien gek, maar wist je bijvoorbeeld dat we met z’n allen de complete hongersnood kunnen oplossen? Die overvloed aan alles, betekent echter ook overvloed aan keuzes. En dit geeft keuzestress. En dat is voor ons nu het grootste probleem is.
Gek hè? Voor ons niet. Maar oudere generaties begrijpen hier maar weinig van. En dat is logisch, zij zijn opgegroeid in een andere trede in de piramide. Wat wij nu hebben, is voor andere generaties echt een luxe probleem. Wat niet wil zeggen dat het minder belangrijk is. Het is gewoon de uitdaging van onze tijd; de zoektocht naar zingeving en overvloed aan keuzes. En dat veroorzaakt stress.
Factoren die je van jouw pad af houden
Is het gek dat jij jouw passie nog niet scherp hebt? Nee, natuurlijk niet. Want ondanks dat we in de piramide van Maslow bezig zijn met zingeving, zitten we nog in een overgangsfase. En zijn de lagen eronder (sociale inbedding en respect) nog steeds belangrijk. Maar die willen ons ook vaak genoeg nog van ons pad af houden. Factoren die hier een grote rol bij spelen zijn:
- Geld (je houdt van zekerheid en gunt jezelf een bepaald leven, en daar heb je simpelweg geld voor nodig)
- Sociale druk (ouders, vrienden, collega’s, omgeving die van alles van je verwachten)
- Ego (die ene functie klinkt wel heel stoer en laat je flink op de hiërarchische ladder stijgen, en dat geeft je nóg meer aanzien)
Herkenbare uitspraken?
Misschien herken je het wel en maak je sommige keuzes op basis van één van de bovenstaande redenen. Dan komen deze je ook bekend voor:
‘Dat is wel zo, maar ik moet mijn hypotheek toch betalen?’ (Geld)
‘Wat zouden mijn ouders hier wel niet van vinden?’ (Sociale druk)
‘Ja, maar met die ene functie kan ik veel sneller carrière maken!’ (Ego)
Het is echt niet gek en heel goed te verklaren. Maar om echt door te stomen naar een volgend niveau in de piramide van Maslow, moet je hier doorheen breken. Je moet rekening houden met deze factoren, maar ze niet van doorslaggevend belang laten zijn. Alleen dan kun je met open vizier kijken naar wat er voor je ligt. En zien wat jouw passie is.
Hoe kan ik mijn passie dan vinden?
Wel, hier begint het al. Een passie hoef je niet te vinden. Een passie hoef je alleen maar te gaan zien. Dus de vraag ‘Hoe vind ik mijn passie?’, helpt niet altijd. We proberen het daarmee namelijk buiten onszelf te vinden. Maar het antwoord ligt in onszelf. Alles is er namelijk al. De signalen. Ingrediënten. Puzzelstukjes. Je moet ze alleen eerst weer gaan zien. En dan de patronen ertussen gaan herkennen. Een betere vraag is dan ook ‘Hoe zie ik mijn passie?’
Maar wat doen we daarvoor in de plaats? We gaan op internet zoeken. Je doet een online test. Huurt misschien wel een loopbaancoach in. Je leest boeken. En elke keer kom je tot de conclusie:
‘Ja, het klopt allemaal wat er staat en ik begrijp het…. Maar HOE vind ik mijn passie nu precies? Hoe maak ik het nu concreet?’
Welke stappen je moet zetten voor meer energie en voldoening
Ik zal je alvast verklappen dat je het antwoord niet in die boeken of testen gaat vinden. Waar vind je het wèl? Door terug te kijken. Naar wat je altijd al leuk vond. Wat jouw aandacht van nature trok. En dat zijn waarschijnlijk een heleboel dingen. Je vindt waarschijnlijk van alles leuk. Denk je dat je daar tussen moet kiezen? Nope. Dit is précies de truc; je moet daar helemaal niet tussen kiezen.
De kunst is juist om van al de dingen die je leuk vindt, dié aspecten eruit te halen die je zo gaaf vindt. Zo verzamel je allerlei losse puzzelstukjes, Dat is stap 1. Dan komt stap 2; je brengt al die losse puzzelstukjes samen. In één ding. In datgene waar alles samenkomt. Die ene passie.
Puzzelstukjes ophalen
Klinkt eenvoudig. Maar hoe kom je daar? Door één laagje dieper te kijken bij al die interesses. Alleen dan kom je tot de juiste puzzelstukken. Stel daarom telkens deze twee vragen:
- ‘Wat is het precies dat ik daar zo leuk aan vind?’
- ‘Waarom vind ik dat precies zo leuk?’
Je zult zien dat je patronen ontdekt. Dingen waarvan je dacht dat ze niks met elkaar te maken hebben, krijgen ineens een plek. Nadat je allerlei losse puzzelstukjes of patronen hebt ontdekt, komt de volgende stap. Leg al die losse puzzelstukjes bij elkaar en stel jezelf de derde vraag:
‘Wat is datgene waar alles samenkomt?’
Het gaat erom dat je niet hoeft te kiezen. Het gaat erom dat alles een plek krijgt. Pas dan kom je uit bij jouw echte passie.
Tips om jouw passie (in) te zien
Dit is een mooie opdracht: Neem een moment voor jezelf en brainstorm over alle dingen die je leuk vindt. Vanaf toen je klein was, tot nu.
- Waar speelde je vroeger als kind mee? Wat vond je leuk om te doen?
- Wanneer vergeet je de tijd?
- Naar waar kijken jouw ogen als eerst?
- Bijvoorbeeld als je naar tijdschriften kijkt; waar kijk je als eerste naar?
- Of als je op internet scrolt; wat lees je en waar blijft je aandacht hangen?
- Als je over straat loopt; wat valt je op?
- Of als je bij iemand anders thuis bent; waar kijk je naar? (de boekenkast? iets in de keuken? een bepaalde inrichting? verhoudingen?)
- Waar praat je vaak en graag over met anderen?
- Wat is die éne activiteit op je werk die je leuk vindt?
- Met welke mensen merk je dat het fijnste samenwerkt?
- En voor welke mensen merk je dat jij echt iets wilt doen?
- Welke problemen zie jij op je werk, thuis, in je omgeving of in de maatschappij waar jij graag een oplossing voor wilt vinden? Wat moet ècht veranderen?
Ga dit voor jezelf eens na. En stel jezelf dan elke keer deze drie vragen:
- ‘Wat précies vind ik daar zo leuk aan?’
- ‘Waarom vind ik datgene precies zo leuk?’, en
- ‘‘Wat is datgene waar alles samenkomt?’
Je zult zien dat je allerlei verschillende signalen krijgt. Allerlei verschillende puzzelstukjes die een groter geheel vormen.
De Passie Puzzel
Na 7 jaar onderzoek naar wat een passie precies is en hoe je het concreet krijgt, ben ik er achter gekomen dat je passie uit 5 verschillende puzzelstukjes bestaat. En met die 5 puzzelstukjes kun je jouw passie super concreet maken. Wil je meer weten over die verschillende puzzelstukjes? Kijk dan of we jou kunnen helpen.
Vraag hier de training ‘Ontdek wat je écht wilt’ aan
Do’s & Don’ts bij het vinden van je passie
Dan nog ter afsluiting; de Do’s en Don’t bij het creatieproces van je passie.
Do’s
- Als je weet wat je allemaal aantrekt, zet dat dan eens onder elkaar in een mooie lijstje.
- Zet in dat lijstje die dingen bij elkaar die heel erg op elkaar lijken of in elkaars verlengde liggen.
- En ga dan prioriteren. Maak een top 3. Dat zorgt al voor veel meer overzicht en maakt het makkelijke om keuzes te maken.
p.s. Eén van de manieren om tot inzichten te komen, is door rust te creëren.
We denken altijd dat als we veel doen, dat onze hersenen het meest aan het werk zijn. Er zijn echter verschillende onderzoeken die aantonen dat het tegendeel waar is. Onze hersenen vertonen juist in complete rust de meeste activiteit (zie plaatje hieronder). In rust verwerkt het brein alle informatie die voorbij is gegaan en maakt het verbindingen met andere ervaringen. Hierdoor krijg je de ‘aha-momenten’. Die komen vanuit rust. Niet vanuit drukte.

Rust
Zorg er dus voor dat je in dit proces de rust opzoekt of voor je zelf creëert. Wat mij enorm helpt, is gewoon op de bank te gaan zitten. Ik neem dan één vraag in gedachte en sluit mijn ogen. Na 20-30 minuten zitten, is het ongelooflijk welke inzichten ik dan krijg.
Een andere manier om rust te creëren is mediteren. Als je hier begeleiding bij wilt, dan vind ik zelf de app ‘Headspace‘ ontzettend fijn.
Dont’s
- Let op: Het gaat hier alleen nog om wat je passie is. Nog niet om hoe je je passie vorm moet geven. Want zodra je aan de ‘hoe’ gaat denken, neemt je rationele brein het over en ga je denken in beperkingen. Volg gewoon je gevoel. Want reken er maar op dat zodra als je weet wat jouw echte passie is, er een oplossing is voor hoe je dit kunt gaan doen.
- Het is heel verleidelijk om meningen van anderen te vragen. Besef dat zij het beste met je voor hebben maar je niet altijd zullen motiveren om een andere weg in te slaan. Ze willen dat je zo min mogelijk risico neemt. Wees je daar dus bewust van. Inmiddels weet jij ook dat een nieuw pad inslaan misschien eng is, maar blijven hangen op een pad dat je veel energie kost, nog veel enger is. Dus deel met iedereen wat je graag zou willen en welk pad je in wilt slaan. Maar zet er een kleine filter op met welke feedback je wel iets doet en met welke niet.
- De waan van de dag is één van die valkuilen waardoor je niet de tijd besteedt aan wat jij belangrijk vindt. Het is zo makkelijk om op te gaan in al die dingen die op een dag ‘moeten’ gebeuren, of al die dingen die anderen van je vragen. Als het aankomt op jouw passie, dan gaat het erom dat je tijd maakt voor jezelf. Al is het maar 5 minuten per dag. Maak dit de belangrijkste 5 minuten van je dag. Zet het niet onderaan je lijst, maar in het centrum van je agenda. In die 5 minuten kun je óf op onderzoek gaan, óf je eerste stappen nemen.
De volgende stap richting passie
Je passie zien en volgen gaat in kleine stapjes. Dus begin, werk hard en heb geduld. Vertrouw erop dat het moment komt. Dat moment dat je blij bent dat je hebt doorgezet. Want het zal niet altijd makkelijk zijn. Je zult door bepaalde barrières heen moeten. Maar daarna ontstaat er zoveel ruimte, vrijheid en voldoening. En geloof me; Dat wil je gewoon niet missen.
Check hier hoe we ook bij jouw je purpose kunnen vinden
P.S. 1: Wil je mijn verhaal horen en hoe ik al mijn puzzelstukjes heb kunnen zien en met elkaar heb verbonden waardoor er iets unieks ontstond? Check hier mijn persoonlijke verhaal en voorbeeld.
P.S. 2: Ik ben op een missie om heel Nederland te laten inzien wat hun unieke passie is. Eén van de mijlpalen is om ervoor te zorgen dat dit artikel bij zoveel mogelijk mensen terecht komt (en daarmee ook nog eens hoger in Google terechtkomt). Dus vond je dit een leuk artikel en wil je me helpen met mijn missie? Deel dan dit artikel in jouw netwerk met één van de social media buttons hieronder.
Dan zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen in jouw directe omgeving in aanraking komen met hun passie 🙂
Je bent een topper!
Wil je jouw eigen purpose ontdekken?
Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.
Op naar Passie!
op naar Passie,
wat mooi en herkenbaar geschreven!
Op naar Passie!
‘Op naar Passie!’
Op naar passie!
Op naar Passie!’
Op naar Passie !!!!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar passie.
Op naar Passie!
Op zoek naar Passie
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Op naar Passie!
Fijn om dit zo te lezen Frank en het onderzoek wat je ervoor hebt gedaan. Geeft een compleet beeld en inzicht door de overeenkomst met Maslov.
Het roept veel herkenning op voor mij en een bevestiging dat ik op de goede weg zit. Het hele traject duurt bij mij nu 5 jaar en ik verwacht over 2 a 3 jaar tot het punt van realisatie te zijn aangekomen van mijn passie.
Een lange weg dus maar dat hangt ook samen met de voorbereidingen die zijn getroffen waaronder 30% passief inkomen om straks de sprong te maken en een master opleiding die ik dan heb afgerond welke samenhangt met mijn passie.
Groet,
(P.S. backcaster is afgeleidt van backcasting)
Wat een top artikel dit!
Thanks Jordi!
De geweldige Dr.Zaka, over wie iedereen het online heeft gehad, heeft me vorige week woensdag ook geholpen met verzoenen. Hij herstelde mijn verbroken relatie en kreeg mijn ex terug. Ik ben de afgelopen 6 maanden diepbedroefd nadat mijn vriend het uitmaakte, maar nadat ik Dr.Zaka online had gezien, was ik erg blij om contact met hem op te nemen. Hij vertelde me wat ik moest doen, hij deed een verzoeningsspreuk en binnen 48 uur kwam Andy terug en begon om vergeving te vragen. Ik wil Dr.Zaka bedanken voor zijn geweldige hulp. Als je zijn hulp nodig hebt, kun je ook per e-mail contact met hem opnemen. per mail: drzakapricedsolution@gmail.com of Whatsapp +2348082943805.