Select Page

De organisaties die zullen overwinnen…

Er is een interessante ontwikkeling.

En de organisaties die daarin meegaan, zullen overwinnen. De anderen zullen langzaam uitsterven….

Kijk, het is al lang niet meer zo dat mensen alleen maar komen werken voor geld. Nee, mensen willen nuttig en betekenisvol werk doen.

Het is ook niet meer zo dat mensen alleen maar routinematig werk willen blijven doen. Nee, mensen willen variatie en flexibiliteit.

En het is al helemaal niet meer zo dat mensen zich voor hun leven aan je binden. Nee, mensen willen kunnen groeien. En als dat ergens anders beter kan, zullen ze vertrekken.

En zo vliegen medewerkers met de meeste potentie soms zomaar de deur uit.

Niet omdat ze niet genoeg geld verdienen. Maar omdat ze niet meer de ruimte krijgen om het werk te kunnen doen wat in lijn ligt met hun eigen pad.

En dan kun je als bedrijf achterover hangen en dat accepteren. Of je kunt het beetpakken en juist mogelijkheden creëren.

Google deed dat onder andere met hun 20% regel; één dag in de week werk je aan dingen waar jij gepassioneerd over bent.

Dit leidde tot een significantere hogere tevredenheid. En deze hogere tevredenheid leidde tot een hogere betrokkenheid. En de hogere betrokkenheid leidde vervolgens weer tot een hogere productiviteit.

Het werd een win-win-win.

Hoe kun je als bedrijf daar dan nu invulling aan geven?

Door je medewerkers te helpen met hun eigen pad. Met hun eigen purpose.

Door ze in ieder geval te helpen met ontdekken wat dat precies voor hun is. En daar vervolgens qua werk ruimte voor te geven.

Vlak voor corona gaf ik ontzettend veel live Purpose Powersessies. En nu, na 1,5 jaar alles online te hebben gedaan, zijn deze sessies online nét zo krachtig als live.

Omdat we waarschijnlijk weer een taaie tijd tegemoet gaan, wil ik mijn steentje bijdragen. Om weer wat licht te laten schijnen in de komende donkere dagen.

En daarom wil ik mijn Purpose Powersessies de komende tijd voor teams en organisaties geheel op mijn kosten doen (!)

Wat zijn de Purpose Powersessies?

Het zijn sessies waarin je samen met je team in 1,5 uur helderheid creëert in iedereen z’n purpose, en vervolgens manieren vindt hoe iedereen zelf daar invulling aan kan geven in de organisatie.

Als we straks weer voor lange tijd met elkaar moeten thuiswerken, is betekenisvol werk doen namelijk essentieel om het vol te houden.

Dus bij deze. Mijn manier om weer wat licht te brengen.

Kun je mij in contact brengen met een team, een organisatie of een manager die dit erg waardevol zou vinden om dit met elkaar te doen? Stuur me een even een mailtje terug. Dan zetten we het op.

Op naar een betere wereld.

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest