De mythe van verandering

‘Verandering kost tijd’ Hoe vaak heb je dat al wel niet gehoord? ‘Iets aan je gedrag of aan je gewoontes veranderen gaat niet zomaar’ Nou, dat is in mijn optiek één grote onzin. Het is simpelweg een mythe dat verandering lang duurt en dat daar veel interne strijd voor geleverd moet worden.

Verandering is een mythe

Verandering is namelijk het gevolg van een beslissing. En een beslissing neem je in een fractie van een seconde. Verandering is niet een kwestie van tijd of je capaciteit. Het is een kwestie van motivatie, verlangen of noodzaak. Veranderen kost geen tijd. De beslissing om te veranderen kost geen tijd. Het niét veranderen, maar er in gedachten wel mee bezig zijn en erover blijven praten, dát kost tijd.

Beslis dus wat je wilt veranderen en doe dat direct. Onderneem actie, zodat je een begin maakt met het veranderproces. Doe je dat niet direct, dan zal je blijven uitstellen en houd je jezelf voor de gek door te zeggen dat veranderen tijd kost. Besef dat je verantwoordelijk bent voor jezelf. Niemand anders is daar verantwoordelijk voor. Ongeacht welke omstandigheden er ook zijn.

Onderneem actie en verander

Dus dit is een uitnodiging aan jou: Wat is jouw ‘goede voornemen’ voor dit jaar? Waar wil jij verandering in? Neem dan nu een besluit. En je bent al halverwege 🙂

Shares

Wil je weten of je momenteel op de juiste plek zit?

Doe de test en kom er in slechts 5 minuten achter of je wel of niet het juiste werk doet en waar dat precies aan ligt.

Pin It on Pinterest

Malcare WordPress Security