Select Page

Er is één ding waardoor manifesteren maar niet lukt

Manifesteren van je dromen

Dromen. Ach, die laat je maar voor wat ze zijn. Dat diep gekoesterde verlangen naar die gave baan. Die lieve partner. Of die geweldige reis. Je zou ze wel graag willen manifesteren, maar ach, misschien zijn die dromen veel te hoog gegrepen…

Nee, nee, nee. Echt niet! Te hoog gegrepen bestaat niet. Alles wat jij wilt, echt alles, is mogelijk!

Maar het lukt niet. Je krijgt maar niet voor elkaar te krijgen wat je eigenlijk graag wilt. Het lukt je niet om jouw dromen te manifesteren. Je zit vast. In je baan, een huis, een relatie of je hoofd. Continu heb je het gevoel dat het geluk je niet toelacht. Elke keer als je iemand ziet die heeft wat jij graag zou willen, wordt dat gevoel sterker.

Blegh. Dit is niet hoe je wilt dat je leven loopt.

Wat manifesteren in de weg zit

Je hebt het echt wel eens geprobeerd te veranderen. Echt. Een boek over mindfulness gelezen, positief denken geprobeerd te omarmen. Een dromenbord gemaakt. Alleen wel allemaal náást een baan of gezin die aandacht vraagt.

En oh ja, ook nog die verjaardag van die tante die je nauwelijks ziet, maar waar je uit sociaal wenselijke verplichting wel heen gaat. Er is zoveel om je aandacht en energie over te verdelen. De volle aandacht die je had voor jouw nieuwe positieve bewuste houding wordt al snel weer opgeslokt door de waan van de dag.

De pijn van het niet waarmaken van je diepste verlangens zit hem precies daarin:

De waan van de dag.

Gebrek aan focus, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Het heeft dus NIKS met luiheid te maken. Maar met het geloven in je eigen dromen. En de energie vinden om jezelf deze dromen te gunnen.

Manifesteren, zoals dat zo mooi heet, draait om intentie, discipline en duidelijkheid. Simpel gezegd (lange leve Jip en Janneke): “Manifesteren is je verlanglijstje niet in je schoen stoppen, maar voorlezen aan het universum”.

En geloof me, er wordt geluisterd. Maar je moet wel duidelijk zijn.

Zeg gewoon WAT je wilt

Dat laatste is zo belangrijk; duidelijkheid. Maak voor jezelf helder, GLASHELDER, wat jij wilt. Het liefst tot in het kleinste detail.

Doe je ogen dicht en zie alles voor je wat jij graag zou willen. Wat is jouw diepste verlangen?

Als onder woorden brengen niet 1-2-3 lukt, geeft niet. Hou het gevoel vast!

Onder woorden brengen is uiteindelijk wel noodzakelijk om je verlangen te verwezenlijken. En dat hoeft niet in een ellenlang epistel. Schrijf het zo op dat jij dat gevoel direct weer kunt oproepen zodra je het terug leest.

Ben je meer een beeld-denker?

Speur elk tijdschrift of bijvoorbeeld Pinterest af naar die beelden die helemaal passen bij jouw verlangen. Laat die beelden je helpen je verlangen voor jezelf te bevestigen.

Maar niet alleen voor jezelf.

Je diepste verlangens voor jezelf houden, zorgt er niet voor dat ze waarheid worden. Je geeft ze niet de lading mee die ze verdienen. Door ze (liefst regelmatig) te delen met familie, vrienden of zelfs online, zet je de intentie dat dit echt is wat jij wilt kracht bij. Je laat als het ware het universum weten dat je het meent, dit is waar je voor gaat!

Btw: Het kan gebeuren dat jouw omgeving niet op jouw dromen reageert zoals je had verwacht. Die weerstand mag er zijn. Jouw dromen zitten zo helder in jouw hoofd dat ze voor jou logisch zijn. Dat ze het waard zijn om uit te spreken en het risico te lopen weerstand op te roepen. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, maar ga juist het gesprek aan om jouw dromen ook voor anderen logisch te maken.

Manifesteren gaat niet vanzelf

Nu komt het, het stuk waar het écht om draait. Het volhouden van deze intentie, van de helderheid die je met je woorden en beelden hebt bereikt.

De kracht zit hem in herhaling. Net als naamvallen leren in het Duits: herhalen, herhalen, herhalen!

Kies een moment op de dag dat je in alle rust en met volle focus jouw verlangen kunt uitspreken, het gevoel op kunt roepen en de details voor je kunt zien. Elke dag opnieuw.

Mijn tip is om dit ’s ochtends vroeg te doen zodat je direct de juiste energie opgeroepen hebt om je dag in te gaan. Het wordt niet saai, het zijn geen naamvallen (😉). Het is jouw diepste verlangen waar je elke dag weer aan werkt. Dat het waard is om energie in te steken.

Wat rest je nog dan?

Stel je open. Stel je open voor emoties die op je pad komen. Ga ze niet uit de weg, maar laat ze erbij horen. Om mijn favoriete cabaretier te quoten: “geef het een plekje”.

Stel je open voor kansen die zich voordoen. Want toeval bestaat niet.

Dus grijp ze! Ga ervoor! Zie wat het je zal brengen, vertrouw erop dat je gehoord wordt en het duidelijk zal worden hoe jouw diepste verlangens werkelijkheid worden.

Geduld is een schone zaak

Heb geduld. En ik kan je vertellen: gehoord word je!

Al jaren zat het gevoel van te willen ondernemen in mijn hoofd. Maar ik was niet duidelijk genoeg op mijn ‘verlanglijstje’. Er deden zich kansen voor maar die voelden niet goed. ‘Ondernemen’ is zo breed, dat moest specifieker voor het waarheid kon worden.

Het beeld wat ik wilde doen, vormde zich steeds duidelijker in mijn hoofd. Ik ging het opschrijven, ik ging bewust manifesteren. Een jaar lang heb ik elke dag mijn dromen en doelen opgeschreven (en dat doe ik nog). Ik ging erover praten. Heb samengewerkt met een fantastische coach. En weet je wat?

Ik mag nu doen waar ik zo ontzettend veel energie van krijg: ik mag mensen de kracht van je Waarom laten ontdekken en leren hoe je hem kunt gebruiken. En dat is het mooiste wat er is.

Geschreven door: Danielle Ricke. Eindredactie door Maartje Steenhof en Mandy Bastiaenen.

Hulp nodig met manifesteren?

Om je snel op weg te helpen, heeft Danielle de stappen van het manifesteren nog even voor je op een rijtje gezet in een download. Je kunt hem hier downloaden. Ook kun je haar volgen op Instagram of LinkedIn voor meer inspiratie. Als extraatje heeft ze een mooie podcast tip aan de download toegevoegd. Deze podcast heeft haar enorm geholpen in het manifesteren van haar dromen en doelen.

Zet ‘m op!

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest