Select Page

De 7 inzichten die ik van mijn held Tony Robbins heb geleerd

Zo, ik ben weer terug uit Amerika.

Terug van 5 dagen training bij mijn held Tony Robbins in Las Vegas.

En ik ben met zoveel energie teruggekomen!

Heb weer veel zin om mooie dingen neer te zetten. En ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken.

Want als er iets is dat ik van Tony Robbins leer, dan is het wel het geloof dat je kunt bereiken wat je wilt.

De energie die hij creëert is echt bijzonder. Maar ook de inzichten maken indruk.

Omdat veel mensen wilden weten hoe het daar was, heb ik mijn top 7 inzichten samengesteld. Plus een filmpje om de sfeer te proeven.

En die wil ik met je delen. Omdat ik denk dat het óók jou inspireert.

Ben je benieuwd? Hier zijn ze.

  1. ‘Proximity is Power’

Ze zeggen weleens dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt. Dus je wilt die mensen zorgvuldig kiezen. En er dan de juiste tijd mee doorbrengen.

Ik kwam erachter dat ik zo bevlogen ben van mijn missie en het zoveel aandacht vergt, dat ik vergat om de juiste mensen om me heen te verzamelen en de juiste tijd aan ze te besteden. Had ik zelf nog wel genoeg mensen om me heen die me inspireerden en die me konden challengen? Ik miste het eigenlijk wel. De komende tijd besteed ik daarom extra aandacht aan dié vrienden die me energie geven en verzamel ik nieuwe mensen om me heen die net zo ondernemend en gepassioneerd zijn. En het grappige is, door deze intentie neer te zetten en daarop actie te ondernemen kom ik NU al met inspirerende mensen in contact. Funny how that works…

  1. ‘The real power is to provide joy to others’

Als mensen iéts gelukkig blijkt te maken, dan is het wel om waarde toe te voegen voor anderen. Iets voor anderen doen. Anderen gelukkig maken. Je kunt nog zoveel geld verdienen of zo’n hoge positie hebben, maar niks evenaart de lach die je op iemands gezicht kan toveren omdat jij iets voor diegene hebt gedaan. Als is het maar iets kleins.

Ik ga binnenkort mijn moeder meenemen voor een uitje. En de komende tijd doe ik €1 en €2 muntjes in mijn broekzak. Als ik iemand op straat zie die waarde toevoegt (bijv. een muzikant of verkoper van krantjes), geef ik hem wat geld. Daarnaast ga ik een stichting uitzoeken waar ik structureel een deel van mijn opbrengsten aan doneer. Weet je nog een mooie die raakvlakken heeft met passie? Zet het hieronder en ik ga er absoluut naar kijken.

  1. ‘Always do fun things for yourself’

Ik vergat het bijna. Omdat ik zoveel wil geven aan anderen, vergat ik mezelf bijna. Om af en toe zelf ook gewoon te genieten. En mezelf een cadeautje te geven voor al het harde werk. Ik heb daarom nu een aparte rekening waar ik altijd 5% van mijn omzet op stort. Daar kan ik leuke dingen van doen. Eerste wat ik ga doen? Meedoen aan een Porsche race cursus op het circuit van Zandvoort op 16 oktober :).

  1. ‘Which business are you really in?’

We hebben nogal de neiging om onze functie of de industrie waar we in werken, niet erg boeiend te laten klinken. Terwijl het zo krachtig is als je jouw functie of taak met trots kunt vertellen. En het zo vertelt dat het anderen óók boeit. Dat het beeldend wordt.

Mijn eigen functie is bijvoorbeeld ‘Facilitator om mensen hun passie te laten vinden’. Maar ik heb een nieuwe. Om eens te testen hoe het is als ik het beeldend vertel.

“Ik creëer een persoonlijke schatkaart en ik laat je zien waar jouw eigen unieke schat ligt. Een schat die exact laat zien wat het werk is dat jij zou moeten doen om enorme rijkdom te creëren. Energie, jezelf waardevol voelen en van betekenis zijn. En dat is nog maar een greep uit er wat gebeurt als je de schatkist vindt en opent.

Naast die schatkist, laat ik je ook nog eens de exácte weg zien naar jouw schat én het kompas om vanaf nu direct keuzes te maken. Ineens heeft je leven een duidelijk doel. Geen keuzestress meer. Ga je direct de weg in van meer geluk. En zo wordt je je eigen zeerover die direct op zijn schat afgaat”

Wat vind je ervan? ?

  1. ‘Create raving fans’

Het gaat niet om klanten krijgen. Het gaat erom dat je fans creëert. Wat je ook doet. Of je nu ondernemer bent of werknemer. Je wilt altijd zo’n topkwaliteit werk afleveren dat ze het aan anderen doorvertellen. Dat is de beste marketing die je ooit kunt krijgen.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet bezig ben om mijn trainingen te verbeteren. Maar ik ga nog iets leuk doen om nóg meer op maat te gaan helpen. Ik zet een webinar op, waarin het onderwerp wordt bepaald door jullie inbreng. Dus heb je een thema of vraag waar je antwoord op wilt, zet het hieronder in de comments en ik ga er een speciaal webinar voor maken.

  1. ‘Aim high’

Als je grote doelen stelt of groot droomt, gaat je brein anders denken. Het gaat in oplossingen denken waar je normaal niet op zou komen. Je wordt stukken creatiever.

Ik heb zelf bijvoorbeeld het doel gesteld om mijn impact volgend jaar te verdubbelen. Zeg je nou ‘verdubbelen’?! Ja 🙂

Dus dat betekent dat ik dubbel zoveel impact wil realiseren bij de deelnemers. Dubbel zoveel bereik. Dubbel zoveel omzet. Dubbel zoveel samenwerkingen. En zo word ik ineens voor interessante uitdagingen gesteld en ga ik creatiever denken. Oplossingen en mogelijkheden waar ik normaal niet op zou komen.

  1. ‘Become an owner instead of an operator’

Ik ben momenteel erg veel aan het werk IN m’n bedrijf. Misschien wel zo’n 80%. De kunst is echter om niet continu IN je bedrijf, maar steeds meer AAN je bedrijf. Om je langzaam los te weken zodat je een eigenaar kunt zijn van je bedrijf, in plaats van dat je zelf altijd aan de knoppen moet zitten en aanwezig moet zijn om je bedrijf draaiend te houden.

Eén van de dingen die ik de komende tijd daarom ga maken, is een online versie van mijn trainingsprogramma ‘Vind je Passie’. Omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen zijn passie zelf kan vinden. Omdat ik weet welke stappen je daar voor nodig hebt. En omdat ik denk dat je mij daar niet persoonlijk nodig voor zou moeten hebben. Eind van het jaar meer daarover.

Dan als laatste; Wil je een leuk filmpje zien van de energie die Tony Robbins creëert? Bij deze een filmpje van mij vooraan, los te gaan.

En wil je mijn held Tony Robbins, de man die mij inspireert, en die in mijn optiek de beste in de wereld is op dit gebied, zelf een keer meemaken? Hij komt volgend jaar naar Londen voor één van z’n meest impactvolle events ‘Unleash the Power Within’. Ben je geïnteresseerd? Regel het dan via Succesgids. Dit is een Nederlandse organisatie die deze events altijd perfect voor me heeft geregeld. Check daarvoor deze link: http://succesgids.nl/followyourpasion-upw/

Shares

Wil je jouw eigen purpose ontdekken?

Ik heb de allerbeste oefeningen voor je uitgewerkt zodat jij er binnen no-time achterkomt!
Slechts 5 oefeningen. Eén techniek. En jouw purpose in één concrete zin.

Pin It on Pinterest